IKO

Nygård, Färjestad bröt powerplaytorkan – malde ner Oskarshamn

4 december 2021 17:59
#IKOFBK

Färjestad bröt en sju matcher lång måltorka i powerplay i 5-0-segern mot Oskarshamn. Joakim Nygård bröt dödläget med tio sekunder kvar av den första perioden innan laget tryckte gasen i botten i den andra akten där man gjorde tre mål, av vilka två kom i powerplay. Linus Johansson spikade slutresultatet drygt tre minuter in i den tredje perioden.

– Vi är inte riktigt sådär studsiga i grejerna och får inte fart på varken spel eller huvuden i första perioden. Sedan blir det lite kollaps i andra perioden. Vi ger bort lite många chanser, sa Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

– Det är en bra laginsats på bortaplan. Vi hade ett bra snack igår och vi fortsätter att tro på det vi gör. Idag är det en jättefin insats.

IK Oskarshamn

• Missade chansen att vinna fem raka matcher för första gången någonsin i SHL.
  • David Quenneville (fem skott) sköt mest i hemmalaget.
  • Lukas Pilö spelade mest i Oskarshamn; 19:22 minuter.
  • Patrik Karlkvist fick se sin poängsvit om fyra raka matcher brytas. Värt att nämna är att han innan den sviten hade en match utan poäng efter ytterligare fyra raka med poäng.
  • Pilö satte tre puckvinnande tacklingar.

Färjestads BK

• Gjorde fem mål i en match för första gången sedan 12 oktober (16 matcher).
  • Nätade äntligen i powerplay igen. Joakim Nygårds 0-3 i mittperioden bröt 37:52 minuters mållös powerplayspel för värmlänningarna. Totalt blev det två mål på fem försök i spelformen.
  • Spelade bara med åtta seniorforwards. Juniorerna Sigge Grunditz (4:38 minuter), Martin Johnsen (4:46) och Lucas Forsell (14:17) gjorde att laget totalt hade elva forwards.
  • Nygård gjorde sitt tredje och fjärde mål på tre matcher. Har fem poäng (4+1 på de fyra senaste).
  • Jesse Virtanen sköt mest i matchen: Åtta skott på mål.