Bröderna Westerholm bakom det mesta - Malmö tog efterlängtad seger

8 december 2021 21:21
#MIFÖRE

Bröderna Westerholm låg bakom det mesta när Malmö bröt en sex matcher lång förlustsvit. Örebro hemmabesegrades med 5-2. Hemmalaget inledde matchen piggt och gick till första paus med 1-0 i ryggen. Örebro hittade spelet och jämnade ut såväl spel som mål i mittperioden som gav 2-2 inför avslutningen. Tre Malmö-mål i slutperioden cementerade segern.

– Vi gör en stabil match. Vi har snackat om att vara lite mer tajta bakåt och det är vi genom matchen. Vi skapade en hel del chanser, sa Pathrik Westerholm till C More.

– Jag tycker att som helhet är det ingen bra prestation. Vi har några perioder i matchen där vi höjer farten och intensiteten. I den tredje vill Malmö mer. De får lite studsar med sig men de förtjänar det, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

Malmö Redhawks

• Har nu vunnit fem av de sex senaste hemma mot Örebro.
  • Bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm noterades för poäng på fyra av fem mål. Duon gjorde tre assist vardera i matchen.
  • Carl-Johan Lerby gjorde sitt första mål sedan återkomsten till SHL. Målet var för övrigt hans 15:e i SHL genom tiderna.
  • Joakim Ryan (1+0 ikväll) har nu varit direkt involverad i åtta av Malmös elva mål i powerplay. Målet var Malmös första i spelformen efter sex raka utan att man hittat nätet.
  • Backen Marcus Broberg, 18, gjorde sin SHL-debut. Brober spelade 47 sekunder.

Örebro Hockey

• Kammade noll efter att ha tagit poäng i fem raka matcher.
  • Gustav Backström nätade för andra matchen i följd.
  • Oliver Eklind gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Därmed har han tangerat såväl målskörd som poängskörd (12) från förra sösongen, hans första i SHL.
  • Backarna Elias Pettersson, 17, och Gustav Stjernberg, 19, SHL-debuterade. Pettersson spelade 9:06 minuter och Stjernberg spelade 2.21 minuter.
  • Christopher Mastomäki fick kliva av isen på sin 25-årsdag utan poäng.