IKO

Linköping överlägset i återstartade matchen

13 december 2021 20:31
#LHCIKO

I den återstartade matchen mellan Linköping och Oskarshamn tog gästerna snabbt ledningen, men därefter gjorde hemmalaget fem raka mål. LHC var totalt sett spelmässigt överlägset och avslutar tack vare 6-2 med fyra raka segrar inför juluppehållet.

– Att börja med tre minuter boxplay... det var mycket snack om det mentala innan matchen. Det är fantastiskt bra av oss att komma ut med bara ett mål emot, de resterande 37 minuterna är viktigare än de första tre. Vi ska in framför mål och ta kampen, svårare än så behöver det inte vara, konstaterade Linköpings matchvinnande målskytt Alexander Johansson i C More.

– Vi får den start vi vill ha, men tyvärr tar vi inte hand om den på rätt sätt. Vi förlorar mot ett bättre lag, vi behöver träna på våra grunder. På något sätt är vi inte noggranna, de är hetare och vinner kamper. På det sättet tycker jag att Linköping är klart bättre, kommenterade Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

Linköping HC

• Linköping svarade för det som antagligen är säsongens snabbaste kvittering, 1-1 gjorde Markus Ljungh redan efter 47 sekunder i period 1. Därefter blev det ytterligare tre assist för hans del i återstarten.
  • Efter flera imponerade matcher låg Marcus Högberg sexa i målvaktsligan med 91,05 procent räddningar. Den här matchen bjöd "bara" på 19 räddningar och två insläppta mål.
  • Lagkaptenen Jonas Junland svarade för andra matchen i rad för en stark offensiv insats. Två assist i lördags följdes upp med tre assist i kväll.
  • Efter 18 raka boxplay och sex matcher utan insläppta mål i numerärt underläge blev det nätkänning bakåt i boxplay redan efter 01:50 minuter av andra perioden i återstarten.
  • Det var 42 matcher sedan Linköping gjorde sex mål framåt i SHL senast, den 30 januari 2021. Det säger lite om hur stark den här insatsen var från östgötarna.

IK Oskarshamn

• Patrik Karlkvist har imponerat och var inför matchen trea i SHL:s poängliga med 15 mål och 13 assist på 25 matcher inför starten. Det blev ytterligare ett mål denna match, redan i den första spelminuten.
  • Just Karlkvist har gjort fyra matchvinnande mål den här säsongen, men något sådant blev det alltså inte i den här matchen.
  • Oskarshamn har spelat bra den här säsongen, men målvakten Joe Cannata låg med 90,48 "bara" på plats 14 i räddningsprocent inför matchen, där han fick hoppa in i återstarten och räddade 21 av 26 skott; 80,77 procent.
  • I mittperioden hade Oskarshamn slagskott som träffade klockrent i ribban, snacka om små marginaler.
  • Oskarshamn vann tekningarna klart med 37-27, men förlorade skotten med 41-21.