Glenn Gustafsson matchvinnare mot Djurgården – igen

11 december 2021 20:24
#VLHDIF

Glenn Gustafsson verkar trivas mot Djurgården. I torsdags gjorde han två mål när lagen möttes och i returmötet satte 23-åringen återigen det matchavgörande målet när Växjö vann med 3-0. En annan som måste lyftas fram är målvakten Adam Åhman, som höll säsongens första nolla.

– Jag hamnar på rätt ställe, där pucken kommer. Det är skönt att vara i ett sådant stim, sa Glenn Gustafsson, som har gjort tre mål mot Djurgården den här veckan.

– Växjö är det bättre laget efter två perioder. Vi skapar ändå en del heta chanser och dessa måste vi göra mål på om vi ska ha en chans mot Växjö på bortaplan, sa Djurgårdens Sebastian Strandberg till C More efter två perioder.

Växjö Lakers

• Fjärde raka segern.
  • Adam Åhman höll säsongens första nolla. Han räddade 18 skott.
  • Glenn Gustafsson (1+1) har varit direkt inblandad i fyra av Lakers sex mål mot Djurgården den här veckan.
  • Pontus Holmberg (1+1) har gjort poäng i tio av de elva senaste matcher. På dessa elva matcher har han gjort 14 poäng.
  • Efter åtta mållösa matcher satte Richard Gynge 3-0, och detta efter att ha haft åtta skott på mål innan det.

Djurgården Hockey

• Fjärde raka förlusten.
  • Har vunnit en av sina nio senaste bortamatcher.
  • Mantas Armalis såg till att Växjö inte gjorde fler mål. Djurgårdsmålvakten räddade 35 av 38 skott.
  • Hade två spelare som spelade över 21 minuter – Linus Arnesson (21.38) samt William Eklund (21.33).
  • Fjärde gången som Djurgården blir nollat den här säsongen. Tre gånger på de fem senaste matcherna har Djurgården misslyckats med att göra mål framåt.