Skellefteå vände i tredje – första segern mot Brynäs

30 januari 2022 17:28
#BIFSKE

Tack vare tre mål i början av andra perioden gick Brynäs upp i en 3-1-ledning. Skellefteå gav dock inte upp och med fyra mål slutperioden, varav de två sista i öppen kasse, kunde västerbottningarna vinna med 6-4. Det var första gången Skellefteå besegrade Gävlelaget den här säsongen.

– Skellefteå var bättre och visar varför de är där uppe i tabellen. Vi kunde inte spela på samma nivå i 60 minuter. De var starkare i tredje perioden och hittade en väg att vinna, sa Brynäs tränare Mikko Manner till C More.

– Skönt med vinst. Vi började lite segt i första, men vi hade ett bra snack inför andra. Då höjde vi oss och åkte mer skridskor. Vi fick puckarna djupt och skapade fler chanser, sa Skellefteås Måns Forsfjäll, som gjorde 4-3-målet.

Brynäs IF

• Första matchen på drygt två veckor, och det blev säsongens första förlust mot Skellefteå. Brynäs hade vunnit de två tidigare mötena.
  • Släppte in två mål (3-5 samt 4-6) i öppen kasse, men Brynäs gjorde också ett mål (4-5) i spel sex mot fem.
  • Anton Rödin satte 1-0. Det var hans tredje fullträff mot Skellefteå den här säsongen.
  • Oscar Birgersson gjorde säsongens första mål, och han gjorde det i spel fyra mot fem.
  • Adam Dahlström gjorde SHL-debut. Han spelade 53 sekunder.

Skellefteå AIK

• Har vunnit 18 tredjeperioder, bäst i SHL.
  • Linus Karlsson (1+0) gjorde poäng för sjunde matchen i följd. På dessa matcher har han gjort nio poäng, fördelat på sex mål och tre assist.
  • Skellefteås assistkungar Jonathan Pudas och Jonathan Johnson fortsätter att spela fram till mål. Duon hade två assist var och de ligger tvåa (Pudas) respektive fyra (Johnson) i SHL:s assistliga. Johnson noterades även för ett mål.
  • Efter nio raka matcher utan mål nätade Tom Kühnhackl igen. Hans tredje mål för säsongen.
  • Fjärde gången den här säsongen som Skellefteå gjorde sex mål i en match.