Ruohomaa bakom det mesta – Leksand besegrade Linköping

5 februari 2022 18:11
#LIFLHC

59 sekunder efter Leksands 1-0 klev Mikael Ruohomaa in i händelsernas centrum. Han sköt 2-0 som blev till 3-0 innan första paus. Linköping kom tillbaka och efter 40 minuter stod det 4-3 till hemmalaget. Men ytterligare två mål och en assist från Ruohomaa skrev slutsiffrorna till totalt 8-4 för Leksand.

– Vi hade våra chanser i slutet av den andra perioden, de gjorde sina mål. Det är så det är i hockey. Jag tänker kanske spelet lite annorlunda. Man får spela åt det håll där de andra nio inte är på väg, sa segerorganisatören Mikael Ruohomaa till C More efteråt.

– Vi har några situationer som blir kostsamma för oss. Det är uppförsbacke ordentligt, sa Linköpings Klas Östman till C More efter den första perioden.

Leksands IF

• Tog poäng för fjärde matchen i följd. På dessa har Leksand tre segrar och en straff-förlust.
  • Mikael Ruohomaas hattrick gör att han är den tionde spelaren i ligan att göra hattrick den här säsongen. Han noterades även för en assist.
  • Max Veronneau stod, även han, för fyra poäng: Två mål och två assist.
  • Emil Heinemann gjorde sitt tionde mål och elfte för säsongen. Hans bästa notering under en säsoing innan denna är sju.
  • Det här var tredje gången under säsongen som Matt Caito noteras för minst två assist i en och samma match. I afton stod han för tre. Som mest har han gjort fyra i en match.

Linköping HC

• Inkasserade fjärde raka förlusten.
  • Har inte tagit tre poäng mot Leksand sedan den 13 februari 2020. Tre poäng är precis vad laget har plockat hem på de sju mötena lagen emellan sedan dess.
  • Markus Modigs stod för två assist. Det är hans första två SHL-poäng i Linköping, där han spelade fyra säsonger som junior och vann SM-guld med J20-laget 2012.
  • Jimmy Andersson gjorde sitt första mål för säsongen.
  • Jesper Pettersson spelade sin 300:e SHL-match. Broc Little sin 300:e för Linköping.