TIK

Örebro steget före Timrå - förlängde segersviten

5 februari 2022 17:52
#ÖRETIK

Gästande Timrå öppnade bäst och tog ledningen mot Örebro, som dock kvitterade innan första paus. Därefter tog hemmalaget över matchen en aning men mittperioden blev utan mål tack vare fint målvaktsspel från båda håll. Örebro var dock numret större än Timrå och avgjorde tidigt i slutakten. Ett mål i tom bur spikade slutresultatet: 3-1.

– Det var en bra match för oss. Vi kämpade igenom och tog våra poäng. Det var en tuff start, vi hade inte spelat på en vecka. Men det var bra.

– Det är otroligt surt att förlora. Det är en okej bortamatch men vi är för trubbiga. Vi skapar inte tillräckligt. Vi har något på dem i de sista minuterna men det är för lite långa anfall, sa Timrås tränare Fredrik Andersson.

Örebro Hockey

• Tog fjärde raka segern.
  • Tack vare en assist ikväll förlängde Robin Kovacs sin poängsvit till sex raka matcher. På dessa har han gjort sex mål och sex assist.
  • Linus Öberg gjorde sitt tionde mål för säsongen. Målet gör att han nu har gjort fem mål och tre assist på de senaste fem matcherna - dock ej i svit.
  • Gustav Backström gjorde sin 300:e match i SHL, grundserie och slutspel inkluderat. Han har spelat samtliga i Örebro.
  • Nick Ebert spelade mest i hemmalaget: 24:23 minuter.

Timrå IK

• Föll för sjunde gången i följd på bortaplan. Timrå har inte vunnit borta sedan den 27 november.
  • Efter ett mål på 14 försök under fem matcher innan denna, nätade Timrå äntligen igen i powerplay.
  • Jens Lööke bröt en sex matcher lång mållös svit.
  • Lööke sköt mest hos gästerna: Fem skott på mål.
  • Jacob Johansson stoppade 34 av 36 skott (94,12%).