Anderssons dubbelsalva frälste Leksand - som förlängde poängsviten

10 februari 2022 21:24
#FBKIKO

Leksand trampade gasen i botten mot Örebro. Dalalaget sköt hela 24 skott på mål i den första perioden. Tre av dessa gick in, två från backen Linus Andersson. Lagen delade på målen i mittperioden och slutakten vilket skrev slutsiffrorna till 4-2.

– Det är en tajt match. Vi får tidig utdelning men jag tycker att vi kontrollerar det. Även om de dominerar i slutet tycker jag att vi spelar ganska stabilt ändå, sa Leksands lagkapten Patrik Zackrisson.

– Börjar man matchen på det sätt som vi gjorde så blir det inget snack om saken. Jag tycker att vi gör det bra sista 30. Ser man det på 60 minuter tycker jag att Leksand vinner rättvist, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

Leksands IF

• Bärgade andra raka trepoängaren. Leksand har nu tagit poäng i fem raka matcher; Fyra trepoängare och en straff-förlust.
  • Linus Andersson firade sin 100:e match i SHL genom att bli tvåmålskytt.
  • August Berg gjorde comeback efter skada och spelade sin första match sedan den 23 september. Berg noterades för 2:22 minuters istid, på vilka han fick iväg ett skott på mål och noterades för en tackling.
  • Nils Åman stod för två assist. Det var Åmans andra multipoängsmatch för säsongen. Han gjorde tre pinnar mot Frölunda - även det den 23 september.
  • Leksands 37 skott gör att laget nu har 1126 skott på mål den här säsongen - flest i SHL.

Örebro Hockey

• Fick se en fyra matcher lång segersvit brytas.
  • Jonas Arntzen stoppade 33 av 37 skott, 22 av 24 i den första perioden.
  • Oliver Eklinds mål var hans sjätte för säsongen. Förra säsongen gjorde han fyra i grundserien och ett i slutspelet.
  • Nicholas Halloran nätade för andra gången i Örebrotröjan. Detta var hans femte match med Örebro.
  • Robert Leino noterades för en assist och bröt därmed en tio matcher lång poänglös svit. Säsongens första fullträff väntar dock fortfarande för forwarden.