Söderblom övertidshjälte när Frölunda vände

19 mars 2022 18:00
Frölundas Elmer Söderblom firar med lagkamrater efter att han avgjort mötet mot Djurgården.
#FHCDIF

Efter fyra mål i mittakten av Djurgården såg gästerna ut att gå mot en seger. Men ett tidigt reduceringsmål i den tredje perioden följdes upp av en kvittering, vilket innebar att Frölunda tog matchen till förlängning. Där visade Elmer Söderblom vägen när han sköt 5-4 och två poäng till hemmalaget.

Sagt efter matchen:

– Jag gillar två perioder idag. Vi behöver göra mål så vi kan överleva misstag och det visar vi idag. I andra känns det som att vi håller på att ge bort matchen, men har man en bra offensiv har man råd med lite misstag, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg.

– Vi fullföljer inte det spelet vi har i andra perioden, där vi får dem precis dit vi vill. Redan i första bytet i tredje slutar vi med det, vilket är tråkigt, konstaterade Djurgårdens tränare Joakim Fagervall.

Frölunda HC

• Bröt en förlustsvit på tre matcher.
  • Radan Lenc nätade och har gjort sju poäng på de sex senaste matcherna.
  • Ryan Lasch stod för två assist och har totalt 51 framspelningspoäng den här säsongen. Med det är han den tredje spelaren någonsin som lyckats att nå 50 assist under en säsong.
  • Elmer Söderblom assisterade till ett mål och satte sedan avgörandet.
  • Två poäng skiljer nu fyran Frölunda från en av konkurrenterna om fjärdeplatsen, Växjö. En annan konkurrent, Färjestad, spelar match klockan 18.00 idag.

Djurgården Hockey

• Förlorade för tredje matchen i följd.
  • Gästerna förlorade skotten med 15-3 i den första perioden men gjorde alltså fyra mål i den andra.
  • Rhett Rakhshani gick 1+1 och har totalt gjort två mål och tre assists mot Frölunda den här säsongen.
  • Sebastian Strandberg stod för mål och framspelning.
  • Djurgården får nu invänta resultatet från Timrås match för att veta om förutsättningarna inför den avslutande grundseriematchen, i kampen om hemmafördel inför kvalet.