Hawryluk i förgrunden när Skellefteå förlängde sviten mot Färjestad

1 februari 2022 21:29
#SKEFBK

Trots 15-4 i skott till Skellefteås fördel hemma mot Färjestad gick lagen till paus med ställningen 0-0. I mittperioden trampade dock hemmalaget gasen i botten och klev fram till 3-0. Jayce Hawryluk blev matchvinnare med ett mål och en assist. Gästerna saknade dock inte chanser och fick utdelning i slutakten men reduceringen räckte inte och Skellefteå tog en komfortabel 4-1-seger.

– Vi är starka i första och andra. Sedan tar vi lite utvisningar i tredje. Men det var skönt att ta tre pinnar idag, sa hemmalagets Filip Roos till C More.

– Det är väl inte så mycket att säga. Vi tar alldeles för mycket utvisningar. Då blir det i stort sett omöjligt. Skellefteå vinner rättvist, sa Färjestads (assisterande) tränare Thomas Rhodin.

Skellefteå AIK

• Tog fjärde segern på de fem senaste och tog sjätte raka hemmasegern mot Färjestad.
  • Jayce Hawryluk förlängde sin poängsvit till fyra raka matcher med 1+1. Med kvällens fullträff har han gjort 1+3 på de fyra senaste matcherna. Målet, som blev matchvinnande, bröt en sex matcher lång måltorka.
  • Filip Sandberg gjorde sitt första mål i Skellefteåtröjan.
  • Linus Karlsson gjorde sitt 17:e mål för säsongen och toppar därmed rookie-poängligan med sina 31 poäng (17+14), tio före tvåan; Luleås Pontus Andreasson.
  • I Jonathan Pudas OS-frånvaro drog Michael Kapla det allra tyngsta lasset gällande istid med 21:45 minuter. Oskar Nilsson spelade 21:23.