TIK

Bristedt bar Rögle till tredje raka segern - Timrå föll på nytt

8 februari 2022 21:25
#RBKTIK

Gästande Timrå inledde piggast och spelade åt sig en 2-0-ledning borta mot Rögle i den första perioden, trots skottmässigt övertag för hemmalaget. Därefter klev Rögles Leon Bristedt in i handlingen. Han gjorde själv 1-2 innan han assisterade Anton Bengtsson till 2-2, Ted Brithén till 3-2 och 4-2 innan han satte 5-3 i tom bur.

– Vi skapar mycket i den första perioden men får inte in den. Vi krigar oss in i det i den andra. Vi hittar sätt att vinna matcher och det är självklart en styrka vi har i gruppen, sa hemmalagets segerorganisatör Leon Bristedt till C More.

– Det är en bra arbetsinsats. Det är lite slumpmål, när de kliver in på kassen. Bra lag har lite tur med sig. VI är inte riktigt där, och vi får slita väldigt mycket, sa gästernas Per Svensson.

Rögle BK

• Tog tredje raka trepoängaren. Det är första gången den här säsongen Rögle tar tre raka trepoägnare.
  • Leon Bristedt (2+3 ikväll) nätade för tredje matchen i följd. Han har nu gjort en match med tre poäng, en med fyra och en med fem poäng den här säsongen. Det var hans första fempoängsmatch i SHL för övrigt.
  • William Wallinder noterades för sin nionde och tionde assist för säsongen. Med det kliver han upp i poängligaledning bland ligans juniorer.
  • Ted Brithén (2+1) bröt en 17 matcher lång måltorka när han gjorde 3-2. Det var forwardens första nätkänning sedan den 7 oktober. Sedan behövde han bara 21 sekunder på sig för att göra 4-2.
  • Bristedt och Brithen sköt mest i hemmalaget: Fyra skott på mål vardera.

Timrå IK

• Har nu nio raka förluster på bortaplan.
  • Inkasserade fjärde raka nederlaget både borta och hemma.
  • Gjorde säsongens fjärde och femte mål i numerärt underläge. Det är näst bäst i SHL. Färjestad toppar med sex mål framåt i spelformen. I och med det gjorde Timrå fler mål i numerärt underläge i matchen än vad de släppte in (2-1).
  • Jeremy Boyce-Rotevall, som gjorde ett av ovan nämnda mål, nätade för andra gången den här säsongen. Per Svensson, som gjorde det andra, nätade för femte gången den här säsongen..
  • Jens Lööke nätade för andra gången på tre matcher.