FHC

Skyttekungens succé – hattrick mot Frölunda

22 januari 2022 17:47
#IKOFHC

Efter fyra raka matcher utan mål är Oskarshamns skyttekung Patrik Karlkvist tillbaka i målprotokollet, och det med besked. Karlkvist gjorde nämligen hattrick i Oskarshamns 7-4-seger mot Frölunda. En annan nyckelspelare i hemmalaget var OS-uttagne Fredrik Olofsson med fyra poäng (1+3).

– Jag gillar energin vi har i dag, hur vi står upp för oss själva och står upp för kampen. Vi visar att vi har bra självförtroende i vårt offensiva spel, sa Oskarshamns tränare Martin Filander.

– Släpper man in fem mål på två perioder blir det tufft. Vi ligger inte i vårt system och slarvar lite, sa Frölundas Karl Henriksson inför tredje perioden.

IK Oskarshamn

• Fjärde raka hemmasegern.
  • Patrik Karlkvist gjorde tre mål och det var hans första hattrick i SHL.
  • OS-uttage Fredrik Olofsson fortsätter att producera. Han gjorde ett mål och tre assist.
  • Philip Samuelsson hade inte gjort någon poäng sedan den 30 november, men mot Frölunda hade han två assist.
  • John Dahlström fyller 25 år i dag, och firade med att sätta kvitteringen till 1-1.

Frölunda HC

• Tredje förlusten i följd.
  • Frölundas skyttekung Elmer Söderblom gjorde två mål, och har nu noterats för fyra fullträffar på de fyra senaste matcherna.
  • Stefan Milosevic gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Det kom i hans 15:e match i högstaligan.
  • Andreas Borgman spelade mest i Frölunda, 26:46. Under den tiden hann han med att göra två assist.
  • Frölunda ytte målvakt inför tredje perioden, men efter knappt fyra minuter på isen hade Matt Tomkins släppt in två mål.