Firma Kovacs och Abols avgörande för Örebro

27 januari 2022 21:23
#ÖRERBK

Örebro var det spelförande laget under stora delar av matchen mot Rögle, men hade länge svårt att överlista målvakten Christoffer Rifalk. Matchavgörande blev insatserna från duon Robin Kovacs och Rodrigo Abols, som båda svarade för mål och assist i matchen.

– I det stora hela har vi övertaget. Det syns att vi inte har spelat på länge, men framför allt andra perioden dominerar vi under stora perioder. Man känner att man inte är i matchvana, men då gäller det att vara smart och ligga rätt i banan, kommenterade Örebros Robin Kovacs, som blev matchvinnare med sitt mål till 2-1, i C More.

– Två ganska bra perioder från vår sida och vi skapar chanser för att göra fler mål, men vi faller i tredje och det känns som att vi inte riktigt orkar. Vi ger dem några ganska lätta mål, faktiskt. Det känns som att luften går ur oss efter två snabba mål från dem, tyckte Rögles Anton Bengtsson i sin återkomst efter skada.

Örebro Hockey

• Örebro dominerade matchen skottmässigt, hela 45-22.
  • I numerärt överläge har Örebro haft det tufft och var inför nedsläpp SHL:s minst effektiva lag med 15,49% utdelning målmässigt. I dag lossnade det redan i första numerära överläget, som gav 1-0. Utdelningen i dag var hela 50%.
  • Robin Kovacs har gjort 2+1 poäng på två matcher mot Rögle tidigare den här säsongen. I dag blev det en assist redan i den första perioden, vilket följdes upp med ett matchvinnande mål i den tredje.
  • Efter 14 raka matcher utan mål blev det i dag äntligen ett nytt nätrassel för Rodrigo Abols. Därtill blev det en assist i dag.
  • Örebro är SHL:s bästa lag när det gäller tekningar i defensiv zon. Inför matchen 48,85% vunna totalt. I dag vanns tekningarna totalt av Örebro, med klara 42-23.

Rögle BK

• Trots många spelare borta i laget kämpade Rögle på och hade 1-1 inför den tredje perioden.
  • I numerärt underläge har Rögle haft det tufft och var inför nedsläpp SHL:s minst effektiva lag med 69,86% dödade utvisningar. I dag blev det blott 50% i den kolumnen.
  • Adam Tambellini är inte bara poängfarlig, han är också klart bäst i SHL med +21 i plus/minus. Mot Örebro hade han tidigare den här säsongen gjort 1+3 poäng på två matcher, men i dag blev han liksom laget poänglös.
  • Målvakten Christoffer Rifalk räddade hela 41 av 45 skott i matchen och imponerade stort, trots förlusten.
  • Rögle är SHL:s bästa lag när det gäller tekningar i offensiv zon. Inför matchen 62,20% vunna totalt. Trots det vann Rögle klart minst antal tekningar i kväll.