Malmö närmar sig Linköping efter bortavinst

6 mars 2022 20:49
#LHCMIF

Malmö tog tre väldigt viktiga poäng mot Linköping. Skåningarna gjorde 1-0 i den första perioden och släppte därefter aldrig det målmässiga greppet. Till slut vann Redhawks med 5-2, varav två mål kom i öppen kasse i slutskedet. Malmö är nu tre poäng bakom Linköping i tabellen och lagen möts igen på torsdag.

–Vi gör en bra förstaperiod där vi har bra med lägen. Chanser vi ska göra mål på. Andra är inte bra. Vi tar inte ansvar för pucken och vi står stilla och spelar hockey. Vi måste ta mer ansvar, sa Linköpings Markus Ljungh efter två perioder.

– Självklart jätteviktigt. Alla poäng blir viktiga i slutskedet. En rätt jämn match, men jag tycker att vi vinner rättvist, sa Malmös Pathrik Westerholm.

Linköping HC

• Andra förlusten på tre matcher mot Malmö.
  • Broc Little är formstark för tillfället. Han gick in i den här veckan med åtta matcher i rad utan poäng, men den här veckan har han gjort mål i samtliga tre matcher.
  • Robert Lantosi bröt en fem matcher lång poängtorka när han assisterade till LHC:s 1-2-mål.
  • I 44:e matchen kom Eddie Larssons första mål den här säsongen. Ett mål som betydde 2-3.
  • Jesper Pettersson spelade mest i Linköping, 23:08.

Malmö Redhawks

• Har tagit poäng i tre raka matcher, varav två har varit vinster.
  • Daniel Marmenlind räddade 23 av 25 skott.
  • Marcus Sylvegård gav Malmö ledningen med sitt tionde mål för säsongen. Med det är han Malmös tredje bästa målskytt.
  • Som så många gånger tidigare den här säsongen hade Carl Söderberg en nyckelroll i Malmös seger. Han gjorde ett mål och tre assist.
  • Med sitt 2-0-mål har Fredrik Händemark noterats för fem poäng på de tre senaste matcherna. Dessförinnan hade han fem raka matcher utan poäng.