Växjö vände – efter Ludvig Nilssons islossning

12 februari 2022 17:32
#BIFVLH

Ludvig Nilsson stod på noll på mål efter 34 matcher, men mot Brynäs lossnade det. 27-åringen gjorde två mål inom loppet av fem minuter i den andra perioden, vilket la grunden för Växjös vändning. Till slut kunde smålänningarna vinna med klara 5-1.

– Det är skit. Sämsta matchen på säsongen. Helt bedrövligt. Det är svårt att analysera nu, men vi har dålig skärpa och ingen energi, sa Nicklas Danielsson efter andra perioden.

– Bättre sent än aldrig. Det första målet var kanske lite skönare, att få 2-1 i matchen, men det andra är snyggare. Calof la en fin macka och det var bara att raka in den, sa Ludvig Nilsson efter att ha gjort säsongens två första mål.

Brynäs IF

• Har förlorat åtta av de nio senaste matcherna mot Växjö.
  • För åttonde gången den här säsongen gjorde Anton Rödin 1-0-målet. Ingen annan spelare i ligan har öppnat målskyttet fler gånger.
  • Därefter släppte hemmalaget in fem raka mål. Det var sjätte matchen den här säsongen som Gävlelaget släppte in fem mål eller fler.
  • Oula Palve spelade mest i Brynäs, 20:53
  • Greg Scott (0+1) har gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna.

Växjö Lakers

• Efter fyra raka förluster på bortaplan fick Lakers fira en seger även utanför Växjö.
  • Ben Thomas gjorde sin första match i Växjötröjan. Han assisterade till 3-1-målet och spelade nästan 20 minuter.
  • Växjö saknade båda sina ordinarie målvakter. Därför lånade de in Henrik Tikkanen från MoDo. Han räddade 20 av 21 skott.
  • Richard Gynge (0+2) och Robert Rosén (1+1) noterades båda för två poäng.
  • Ludvig Nilsson gjorde säsongens första mål, efter 34 matcher utan någon fullträff. Av bara farten gjorde han ytterligare ett mål drygt fem minuter senare.