RBK

Clang- och jubelföreställning av Rögle

17 mars 2022 21:28
#MIFRBK

Efter en hållen nolla i tisdags följde Rögles målvakt Calle Clang upp den prestationen med ytterligare en stark insats och 34 räddningar borta mot Malmö. Serieledande Rögle tog tre nya poäng i skånederbyt och har fortsatt fördel i kampen om seriesegern.

– I första perioden är vi lite tveksamma, därefter är vi bättre och mer aktiva och trycker ner dem långa stunder. Men vi tar onödiga utvisningar och vi gör det lite för enkelt för målvakten, som har fri sikt. Det är lite stök och bök där ute, lite tjafs, som det ska vara, kommenterade Malmös Fredrik Händemark i C More.

– Helt fantastisk, jag är så jäkla glad nu! En väldigt bra match av oss. Det var skönt att vi kunde reda ut det i slutet, ta tre poäng med oss hem och fira med fansen här i slutet. Vi spelar fantastiskt bra i egen zon, tyckte Rögles målvakt Calle Clang efter segern.

Malmö Redhawks

• Båda lagen är bra på att teka - Malmö var bäst av alla i SHL med 54,14% vunna tekningar, Rögle fjärde bäst med 51,25%, inför matchen. I dag vann Malmö tekningarna med 31-22.
  • Carl Söderberg hade gjort tio poäng på de senaste fem matcherna och Pathrik Westerholm hade gjort nio. I dag gick de poänglösa av isen.
  • Senaste fem matcherna har Joakim Ryan i Malmö högst istid i snitt i SHL, 26:10 minuter. I dag noterades han för rejäla 28:33 minuter!
  • Timrås förlust i dag gör att Malmö är klara för spel i SHL nästa säsong. Trots förlusten har Malmö fortfarande därtill en rimlig chans att kunna ta sig till slutspel.
  • Malmö får chans till revansch mot Rögle redan på lördag, då lagen möts igen i Ängelholm.

Rögle BK

• De två tidigare mötena har båda slutat med uddamålssegrar för Rögle, en vid full tid och en på övertid. I dag blev det det dubbla målavståndet via 1-3.
  • Ludvig Larsson hade gjort tre mål mot Malmö på de två tidigare matcherna, men denna gång gick han poänglös av isen.
  • Oskar Stål Lyrenäs hade två klockrena ribbträffar i matchen.
  • Adam Tambellini har varit skadad ett tag, men gjorde sin andra match efter det - med mål direkt igen. Två gånger om. Det innebär poäng i 20 av de 22 senaste matcherna för hans del.
  • Målvakten Calle Clang höll säsongens första nolla senast. I kväll räddade han 34 av 35 skott och storspelade.