TIK

Timrå överlistade Luleå - kan fortfarande undvika kvalspel

14 mars 2022 21:28
#TIKLHF

Timrå tog två tunga poäng när Luleå övertidsbesegrades med 4-3. Lagen delade broderligt på målen i varje period, ett vardera per period. Segerorganisatör för Timrå blev Viktor Lodin som stod för ett mål och två assist. Han gjorde själv 1-1 i den första perioden och låg sedan bakom både 2-1 och matchvinnande 4-3. Segern gör att Timrå fortfarande har en chans att undvika kvalspel.

– Det är en ganska tajt match. Vi blir lite ängsliga i den andra perioden men överlag gör vi en bra match. Vi har chansen fortfarande. Skulle det bli så att vi hamnar i kval måste vi ändå ha med oss en bra känsla in i de matcherna, sa matchvinnaren Per Svensson till C More.

– Jag tycker vi gör en bra period efter första målet. Det är en jämn andra period men i den tredje är Timrå bättre än oss. Vi lyckas kvittera och det får vi nöja oss med, sa Thomas Berglund, tränare i Luleå.

Timrå IK

• Har tack vare segern fortfarande möjligheten att undvika kvalspel.
  • Ty Rattie gjorde sitt 20:e mål för säsongen när han gjorde 3-2. Målet bröt samtidigt en fyra matcher lång måltorka för kanadensaren.
  • Viktor Lodin bröt en fyra matcher lång svit utan poäng när han prickade in 1-1. Totalt blev det alltså tre poäng i afton från hans klubba.
  • Joey LaLeggia noterades för en assist under matchen och med det är han på delad andraplats i backarnas assistliga (27, tillsammans med Växjö Joel Persson). Leder gör Skellefteås Jonathan Pudas (36).
  • Pontus Åberg gjorde sitt andra mål på tre matcher och femte mål för säsongen.

Luleå Hockey

• Fick se en fem matcher lång segersvit på bortais brytas.
  • Linus Omark noterades för två assist. Han har därmed gjort 101 assist i SHL, samtliga för Luleå. Samtidigt förlängde han sin poängsvit till fem rkaa matcher, på vilka han totalt har gjort två mål och åtta assist.
  • Pontus Andreasson gjorde sitt 18:e mål för säsongen. Nio av dessa har kommit på de senaste tio matcherna.
  • Erik Gustafsson klockade in på 28:21 minuters istid - mest av alla utespelare i matchen.
  • Efter sex raka matcher utan insläppt mål i numerärt underläge fick gästernas boxplayspel se sig överlistad ikväll.