BIF

Martin Johansson såg till att förlänga Färjestads segersvit

11 januari 2022 21:30
#FBKBIF

Färjestad tog fjärde raka vinsten när Brynäs besegrades med 2-1 i en tajt match. Stor hjälte blev Martin Johansson med sitt matchavgörande mål i den tredje perioden. En annan nyckel var powerplay, en spelform som hemmalaget gjorde ledningsmålet i medan Brynäs inte tog tillvara på sina numerära överlägen.

– Vi kommer inte upp i den nivå vi har haft på slutet. Vi har inte den energin, men varför vet jag inte. Vi får försöka studsa tillbaka igen. Men vi löste det ändå i dag. Vi är tajta bakåt och har en bra målvakt (Dominik Furch), sa Färjestads matchvinnare Martin Johansson.

– Vi gör inte mål när vi får lägen, men annars spelar vi kanonbra. Alla försöker hårt, ibland får du med dig målen och ibland inte, sa Brynäs tränare Mikko Manner till C More.

Färjestad BK

• Åtta vinster på de nio senaste matcherna.
  • Inför matchen hyllades Per Åslund för sitt färska klubbrekord i antal spelade grundseriematcher. Drygt 17 minuter in i matchen var det just Åslund som gav hemmalaget ledningen.
  • Målet kom i spel fem mot fyra. Därmed bröt Färjestad sin fyra matcher långa svit utan powerplay-mål.
  • Martin Johansson höll sig påpassligt framme och satte 2-1 tolv minuter in i den tredje perioden. Vilket var hans andra matchavgörande mål för säsongen.
  • Gustav Rydahl fortsätter att producera. Med en assist på kontot mot Brynäs har han gjort elva poäng på de tio senaste matcherna.

Brynäs IF

• Tredje raka förlusten.
  • Har förlorat samtliga fyra matcher mot Färjestad den här säsongen.
  • Noel Gunler satte 1-1-pucken och med sina sju fullträffar den här säsongen är han delad tvåa i den interna skytteligan.
  • Greg Scott spelade mest i Brynäs, 22:46.
  • Lyckades inte utnyttja något av sina fem powerplay under matchen. Fick även chansen att spela fem mot tre i 52 sekunder i den tredje perioden, men det ville sig inte i numerärt överläge för gästerna.