Växjös rivstart knockade Linköping

22 februari 2022 21:13
#LHCVLH

Efter fyra snabba mål från Växjö redan under de första tio minuterna borta mot Linköping var matchen avgjord. Smålänningarna kontrollerade tillställningen och tog tre klara poäng i den fortsatta jakten på en topp sex-placering.

– Det var väldigt mycket som inte var bra. Vi förlorar kamper och blir tveksamma, vi blir dessutom mindre och mindre ju längre perioden går. Det är lätt hänt att man vill för mycket och det ser ännu värre ut. Det gäller att kanalisera energin på rätt saker, vi sätter oss själva i skiten när vi är odisciplinerade och dumma, kommenterade Linköpings Markus Ljungh i C More.

– Vi får en väldigt, väldigt bra start och utnyttjar vårt powerplay väldigt bra. Det gav oss en bra kudde. Det där med att spela av en match är jäkligt svårt, det gäller att hålla attacken och vanorna uppe. Det gäller att vara beredd, kommenterade Växjös tränare Sam Hallam.

Linköping HC

• Inför nedsläpp hade båda lagen släppt in exakt lika många mål, 113 stycken på 40 matcher. Mindre än tio minuter senare stod det 0-4 på tavlan efter en chockstart för Linköping.
  • Markus Ljungh "tröstmålade" för hemmalaget i tredje perioden, då målnollan framåt spräcktes.
  • Backen Jesper Pettersson drog på sig ett matchstraff i den åttonde minuten. Därefter gjorde Växjö två mål i det efterföljande numerära överläget.
  • Marcus Högberg hade en mycket tuff inledning, men efter inledningen räddade han 19 av 20 skott i den resterande delen av matchen.
  • Dagens förlust innebär att Linköpings svit på tre raka hemmasegrar är bruten och att laget har sex raka förluster.

Växjö Lakers

• Växjö hade inför nedsläpp gjort första målet i 23 av 40 matcher, näst flest i SHL. I kväll var det Robert Roséns tur att sätta nummer 24 i den skaran, vilket innebär att han har gjort poäng i sju raka matcher.
  • Målvakten Emil Larmi har efter sina två första matcher i SHL totalt räddat 50 skott och släppt in 3 mål.
  • Växjö är det lag som dragit på sig minst antal tvåminutare i SHL, 107 stycken på 40 matcher. I kväll blev det "bara" ytterligare två.
  • Richard Gynge har gjort 20 mål, flest i Växjö, efter ytterligare två fullträffar i kväll.
  • I och med segern hakar Växjö på ordentligt i kampen om att komma topp sex och därmed gå direkt till kvartsfinal.