ÖRE

Bristedt i förgrunden på nytt när Rögle besegrade Örebro

22 februari 2022 21:43
#RBKÖRE

Gästande Örebro tog ledningen redan ett par minuter in i matchen men 23 sekunder från första paus kvitterade Rögle genom Dennis Everberg. Leon Bristedt, som låg bakom 1-1, gjorde 2-1 för Rögle i mittakten innan stekhete Nicholas Halloran sköt en poäng till Örebro. Rögle avgjorde på övertid: 3-2 – även det med grundarbete från Bristedt.

– Det var en rolig match mellan två bra lag. Det var riktigt kul att spela. Det är inte så många matcher kvar av säsongen. Det gäller att försöka få ihop gruppen nu, sa segerskytten Lucas Ekeståhl Jonsson till C More.

– Det var en match i högt tempo. jag tycker vi växer in imatchen. Det är starkt att ta poäng här, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

Rögle BK

• Har nu fem segrar på de sex senaste på hemmaplan.
  • Dennis Everberg var åter i Rögledressen efter OS. Han nätade i sista matchen innan avresan till Kina, och gjorde detsamma i den första matchen se
  • Lucas Ekeståhl Jonsson (1+1) noterades för sitt sjunde mål och 25:e assist för säsongen.
  • Leon Bristedt låg än en gång bakom samtliga mål (1+2).
  • Vojtech Mozik debuterade i Rögle-tröjan. Han spelade 16:50 minuter, på vilka han noterades för två skott på mål och en tackling.

Örebro Hockey

• Har nu förlorat tre av de fem senaste matcherna.
  • Nicholas Halloran gjorde sitt fjärde mål och femte poäng på nio matcher i Örebrotröjan.
  • Robin Kovacs bröt en fyra matcher lång svit utan poäng med en assist - hans 15:e för säsongen.
  • Linus Öberg gjorde ett mål och har därmed gjort poäng i tre raka matcher.
  • Gustav Backström klockade in på 24:28 minuters istid, mest av alla utespelare i matchen.