Trippel á la Lindström fixade biffen

24 februari 2022 21:12
#FBKSKE

Ta en nypa Linus och två knippen Joakim, båda av ingrediensen Lindström. Så lydde segerreceptet för Skellefteå borta mot Färjestad. Det var nämligen denna duo som via tre raka mål i första perioden grundlade segern, som innebär tolv vunna poäng av tolv möjliga inbördes den här säsongen.

– Det kändes bra från start och vi hade bra energi i båset, men de kommer igenom på något luddigt sätt tre mot tre och två mot två. Det är för dåligt. Det känns som att vi har kontroll, men sedan kommer de ändå igenom. Så här vill jag ju inte ha det, kommenterade Färjestads Linus Johansson i C More.

– Vi gör en bra match. Vi får ner puckarna djupt, får mycket tid i offensiv zon och kontrollerar matchen. Vi har pratat mycket om att ta pucken på mål och få mycket trafik, det fungerar bra. Jag har skickliga spelare runt omkring mig och försöker ta platsen framför mål, förklarade Skellefteås förste målskytt Linus Lindström.

Färjestad BK

• Förlusten gör att Färjestad återfinns på åttondelsfinalplats i tabellen, som sjua.
  • Backen Jesse Virtanen har högst istid i snitt i hela SHL med sina 24:45 minuter under de 39 matcher han spelat. I kväll blev det 23:51 minuter.
  • Per Åslund blev målskytt för Färjestad och har därmed uppnått tvåsiffrigt antal mål (10) den här säsongen. Det är åttonde gången han når detta under en SHL-säsong.
  • Färjestad är hundraprocentiga i straffavgöranden den här säsongen, med tre vinster av tre möjliga. Dessvärre för FBK kom inte laget till ett straffavgörande i dag.
  • Målvakten Dennis Hildeby byttes in efter en period vid ställningen 0-3 och imponerade med 14 räddningar på 15 skott.

Skellefteå AIK

• Skellefteå hade vunnit samtliga tre möten mot Färjestad tidigare under säsongen och tog via dagens seger därmed tolv av tolv möjliga poäng inbördes.
  • Jonathan Pudas hade inför matchen näst mest istid i snitt i SHL med 23:55 minuter under de 35 matcherna. I kväll noterades han "bara" för 21:29 minuter.
  • Målvakten Gustaf Lindvall var inför nedsläpp näst bäst i SHL, både sett till målsnitt och räddningsprocent. Han imponerade även i kväll med 29 räddningar på 30 skott.
  • Totalt sett hade Skellefteå gjort flest mål av alla lag i SHL med ett snitt på nästan 3,4 mål per match. I kväll höjdes det snittet en aning via de fem målen framåt.
  • Joakim Lindström gjorde tre mål i kväll och har därmed för nionde gången uppnått tvåsiffrig målproduktion under en SHL-säsong.