Effektivt Oskarshamn besegrade bortaspöket

26 februari 2022 17:52
#MIFIKO

Oskarshamn har haft det svårt på bortaplan i SHL, men i lördagens match mot Malmö lyckades smålänningarna till slut att besegra bortaspöket. En fortsatt mycket hög effektivitet framåt blev avgörande för IKO, men det blev högdramatiskt i slutet.

– Jag tycker inte att vi är ödmjuka nog i dag. Vi förtjänar inte att vinna över 60 minuter i dag. Det är onödigt. Nej, jag är inte nöjd, konstaterade Malmös tränare Tomas Kollar i C More.

– Många prestationer har varit bra på bortaplan, men det har grinat emot. I dag var det bättre och Tim Juel i målet har varit fantastisk där ute. I andraperioden tappar vi mittzonen lite, vi behövde täppa till bättre och kontrollera pucken mer, tyckte Oskarshamns lagkapten Jonas Engström.

Malmö Redhawks

• Backen Joakim Ryan har femte mest istid i SHL med 23:17 minuter i snitt. I dag hade han 26:10 minuter.
  • Efter fyra raka matcher utan mål i powerplay kom i dag en fullträff i fem mot fyra.
  • Emil Sylvegård är den spelare i Malmö som tacklats mest, 51 st på 35 matcher. I dag var han tillbaka i spel, men blev utan tacklingar.
  • Malmö är bäst i hela SHL på att teka och har vunnit drygt 53% av tekningarna hittills, men i dag vann Oskarshamn med 30-28.
  • Trots 35-22 i skott på mål lyckades Malmö inte ta poäng.

IK Oskarshamn

• Oskarshamn tappade en tvåmålsledning till förlust på bortais häromdagen, men den här gången höll laget undan och vann. Mycket knappt.
  • Patrik Karlkvist har gjort fem matchvinnande mål hittills, tredje bäst i SHL. I dag fick han nöja sig med en assist till matchens första mål.
  • Oskarshamn har det tufft i boxplay och är inför matchen sämst i SHL med 70,31% dödade utvisningar. I dag noterades laget för 80%.
  • Fredrik Olofsson är lagets bästa målskytt i numerärt överläge med sex fullträffar i spelformen, men i dag gick han poänglös från matchen.
  • Målvakten Tim Juel var väldigt bra i målet och räddade 32 skott.