Bengtsson hattrickhjälte för Rögle

26 februari 2022 20:27
#LHCRBK

Det var välfyllda läktare i Saab Arena på lördagskvällen när Linköping tog emot Rögle. Som så ofta den här säsongen fick östgötarna en tuff start, och låg under med 2-0 efter första perioden. Trots att laget åt sig in mer och mer i matchen - och hade flera högoktaniga chanser att kvittera i tredje perioden åkte Rögle hem med alla tre poäng. Stor matchhjälte blev hattrickskytten Anton Bengtsson i 3-1-segern.

– Vi hade en bra plan i andra och tredje, vinner kamper och tar oss på insidan. I tredje skapade vi enormt många chanser, men det är bara att ta nya tag nästa match, konstaterade Linköpings lagkapten Jonas Junland.

– Första är en volley, andra en omställning och tredje försöker jag ta mig in på mål och får en styrning på den. Det är där målen görs, tar man sig dit trillar puckarna in, sa Rögles tremålsskytt Anton Bengtsson.

Linköping HC

• Första perioden ställde återigen till det för Linköping - där är man sämst i serien.
  • Broc Little har en tung period - har inte gjort poäng på nio matcher.
  • Jimmy Andersson har bara gjort tre mål den här säsongen - men också mål två matcher i rad.
  • Linköping är SHL:s mest utvisade lag. Senaste två matcherna har laget dragit på sig nio tvåor.
  • Patrick Russell har stått för fyra poäng (2+2) på sina fyra senaste matcher.

Rögle BK

• Tog första "trean" för säsongen mot Linköping.
  • Anton Bengtsson har hittat målformen, de tre målen ikväll innebär att han nu gjort sju mål på sina fem senaste matcher.
  • Daniel Zaar har gjort poäng i fem raka matcher, totalt åtta poäng (1+7).
  • Valtteri Kemiläinen noterades för två passningspoäng i sin SHL-debut.
  • Christoffer Rifalk gjorde några avgörande räddningar i den tredje perioden och hade drygt 96 i räddningsprocent.