Skellefteå vände – Möller övertidshjälte

3 mars 2022 21:48
#SKEVLH

Växjö såg ut att vara på väg mot andra raka segern mot Skellefteå, men med 46 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Jonathan Pudas. I förlängningen klev Oscar Möller fram och sköt extrapoängen till Skellefteå med sitt 4-3-mål. Vilket var Skellefteåkaptenens sjätte matchavgörande mål för säsongen.

– Vi har lite att justera i spelet känns det som. Vi tappar pucken på onödiga ställen och låter Växjö föra spelet. Den här vinsten ger en enorm boost, sa Skellefteås kapten Oscar Möller.

– Över 60 minuter köper vi in fullständigt på det vi ska göra. Vår ineffektivitet straffar oss i dag, sa Växjös tränare Sam Hallam

Skellefteå AIK

• Har vunnit åtta av de nio senaste hemmamatcherna.
  • Jonathan Pudas kvitterade till 2-2 med 46 sekunder kvar av tredje perioden. Därmed har han gjort poäng i sina tolv senaste SHL-matcher.
  • Oscar Möller blev övertidshjälte. Av hans 14 mål den här säsongen har sex varit matchavgörande. Bara Frölundas Elmer Söderblom har avgjort fler matcher.
  • Adam Wilsby och Joakim Lindström var poängbäst i hemmalaget. Båda stod för två assist.
  • Strauss Mann imponerade och räddade 22 av 25 skott.

Växjö Lakers

• Tredje förlusten mot Skellefteå den här säsongen.
  • Sköt bara ett skott på mål i första perioden, och det gjorde Lakers mål på. I andra perioden flyttade dock Växjö fram spelet och vann skottstatistiken med 16-7.
  • Joel Kellman gjorde mål för andra matchen i rad.
  • Pontus Holmberg (0+2) har gjort fyra poäng på veckans två matcher mot Skellefteå.
  • Glenn Gustafsson gav Växjö ledningen efter bara 19 sekunder. Han gjorde även Växjös 2-1-mål.