Hypereffektivt Leksand stärkt i kvartsfinaljakten

5 mars 2022 20:32
#VLHLIF

Växjö dominerade matchen mot Leksand spel- och skottmässigt, men målmässigt var det gästerna från Dalarna som var hypereffektivt och kammade hem samtliga tre poäng. Målvakten Kasimir Kaskisuo var via 40 (!) räddningar en starkt bidragande orsak till det.

– De får ett surt 1-3. Det blir lite frustrerande, men vi fokuserar på att fortsätta med de bra bitarna. Vi vet vad vi gör bra och spelar bra hockey, det gäller bara att fortsätta, tyckte Växjös Glenn Gustafsson i C More trots förlusten.

– Det var kul att vara tillbaka, även om det är jobbigt att få tillbaka flåset. Den sjätte spelaren på läktaren hjälpte till och mitt mål speglar matchen. Vi spelar inte frejdig hockey, men kämpar in pucken och lyckas vinna till slut. Det var skönt, konstaterade Leksands lagkapten Patrik Zackrisson.

Växjö Lakers

• Växjö har haft ledningen flest gånger av alla lag den här säsongen, 46 gånger. I dag blev det dock ingen ledning.
  • Richard Gynge har nu gått poänglös av isen i fem raka matcher.
  • Växjö har näst minst ramträffar av alla lag i SHL, 20 stycken. I dag blev det en, från Olle Lycksell.
  • Senaste fem matcherna har Växjö haft 33,33% effektivitet i powerplay. I dag var effektiviteten 50 procent, imponerande, med ett mål på två försök.
  • Ovan nämnde Olle Lycksell gjorde sitt elfte mål för säsongen, lagets enda för dagen.

Leksands IF

• Max Veronneau nådde 30 mål i SHL den här säsongen via sitt 0-1 i period 1.
  • Leksand skjuter klart mest på mål av alla lag i SHL, 1387 hittills. Skottmässigt vann Växjö första perioden med 15-6, men Leksand ledde ändå med 2-0.
  • Leksand är det lag i SHL som vunnit minst tekningar i offensiv zon med 52,54%. Växjö vann i dag tekningarna totalt med 36-29
  • När det gäller missade skott mot eget mål (utanför, täckta) har Leksand flest i SHL, 1158 stycken. I dag blev det ytterligare 16 och Kasimir Kaskisuo räddade 40 skott.
  • Senaste fem matcherna har Leksands Matt Caito haft tredje mest istid i SHL med 24:45 minuter i snitt. I dag blev det 24:30