ÖRE

Radarparet med åtta poäng när Luleå vann

31 mars 2022 21:30
#LHFÖRE

Pontus Andreasson och Linus Omark öste in poäng i slutet av grundserien – och radarparet inledde slutspelet på bästa sätt. De gjorde fyra av Luleås mål i 5-1-segern mot Örebro i den första kvartsfinalen. Pontus Andreasson stod för tre mål och en assist medan Linus Omark gjorde ett mål samt tre assist.

– Vi gör det bra och kommer ut starkt. Det känns bra. Det är fantastiskt kul att spela med Omark och Tyrväinen. Det är bara att ha klubban i isen och då gäller det att sätta dit den, sa Luleås Pontus Andreasson.

– Vi är ett steg bakom hela tiden. Vi gör livet enkelt för dem. Luleå är ett skickligt lag. Vi måste bli mer disciplinerade, sa Örebros lagkapten Rodrigo Abols efter andra perioden och underläge 1-4.

Luleå Hockey

• Joel Lassinantti räddade 19 av 20 skott.
  • Pontus Andreasson avslutade grundserien med tre matcher i rad utan någon fullträff. Mot Örebro hade han gjort två mål efter drygt sex minuter. I andra perioden fullbordade han sitt hattrick.
  • Linus Omark, Månadens spelare i mars i SHL, var inblandad i fyra av fem mål. Noterbart är att det här var femte raka matchen som han hade två poäng eller fler.
  • Olli Nikupeteri gjorde ett mål på 33 grundseriematcher. I sin första slutspelsmatch satte han 3-0 sju minuter in i den andra perioden.
  • Sami Lepistö var med i förarbetet till två av Luleås mål.

Örebro Hockey

• Första gången den här säsongen som bortalaget förlorar när Luleå och Örebro möts.
  • Rodrigo Abols fortsätter att imponera. Han satte sitt sjunde mål på fyra matcher i slutspelet.
  • Kristian Näkyvä noterades för en assist för andra matchen i följd
  • Bytte målavkt inför den tredje perioden, och underläge 1-4. Då kom Jonas Arntzen in i stället för Jhonas Enroth.
  • Gustav Backström spelade mest i Örebro, 20:00.