IKO

Bengtsson segerskytt när Rögle utjämnade mot Oskarshamn

2 april 2022 17:47
#IKORBK

Rögle har utjämnat matchserien, och därmed återtagit hemmafördelen, mot Oskarshamn. Detta tack vare Anton Bengtssons 3-2-styrning i slutperioden. Lagen delade broderligt på målen i den första perioden, ett vardera. Rögle tog ledningen i mittakten men 84 sekunder in i den tredje perioden var det kvitterat. Bengtsson avgjorde efter 6:25 - 3-2 till Rögle.

– Det är en ganska tajt match. De kommer ut hårt men vi hanterar det på ett bra sätt. Vi behöver kanske skapa lite mer för att hota, noterade hemmalagets tränare Martin Filander till C More.

– Vi har bra lägen för att göra fler mål men de spelar bra i egen zon och är gifitga framåt. Det var skönt att vinna, sa Rögles matchvinnare Anton Bengtsson.

IK Oskarshamn

• Föll i första kvartsfinalen någonsin på hemmais. Detta inför fullsatta läktare. Biljetterna till matchen sålde slut på tre minuter.
  • Tim Juel stoppade 33 av 36 skott (91,67%).
  • Brian Cooper (1+1 ikväll) gjorde poäng för andra matchen i följd.
  • Tomas Zohorna stod, även han för 1+1 i afton.
  • David Quenneville spelade mest i hemmalaget: 22:29 minuter.

Rögle BK

• Adam Edström bröt en tolv matcher lång mållös svit när han gjorde 2-1 för Rögle.
  • Segerskytten Bengtsson bröt en två matcher lång mållös svit. Han sköt även mest hos gästerna: Sex skott på mål.
  • Adam Tambellini (1+0) gjorde poäng för andra matchen i följd.
  • Leon Bristedt noterades för en assist innan han utgick i den första perioden. Forwarden återvände aldrig till spel under kvällen.
  • Lucas Ekeståhl-Jonsson noterades för två assist.