Nytt övertidsdrama – Lasu hjälte för Frölunda

3 april 2022 18:45
#VLHFHC

Precis som i den första kvartsfinalen hämtade Växjö ikapp ett tvåmålsunderläge i tredje perioden och tog matchen till övertid. Väl där var det återigen Frölunda som drog det längsta strået. Med ett skott i krysset satte Nicklas Lasu 5-4. Det betyder att Frölunda har 2-0 matcher.

Sagt efter matchen:

– Det är en underbar känsla. Sett över hela matchen förtjänade vi det här. Det är jämnt och vi vet att Växjö bara behöver en chans för att göra mål. Men skönt att se pucken gå in, sa Frölundas övertidshjälte Nicklas Lasu.

– Jag tycker att vi startar okej, men vår andra period är inte bra. I tredje lyfter vi upp det även om vi bitvis spelar lite för svårt. Vi har ett par killar som kliver upp och levererar, men såklart tungt att åka på två övertidsförluster, sa Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Växjö Lakers

• Fyra av sex möten (grundserie+slutspel) mellan de här två lagen har gått till övertid.
  • Joel Persson gjorde mål för andra kvartsfinalen i följd. Han har gjort fyra poäng på de två första slutspelsmatcherna.
  • Joel Kellman följde upp sina två poäng i första kvartsfinalen med att göra ett mål och en assist i match två.
  • Hardy Häman Aktell var tillbaka i Växjös lag. Han spelade nästan 25 minuter och hade assist på samtliga fyra mål.
  • Joel Persson spelade mest av samtliga spelare på isen, 33:30.

Frölunda HC

• Nicklas Lasu hade inte gjort mål sedan den 8:e januari, men i den andra övertsperioden klev han fram som Frölundas matchvinnare.
  • Filip Johansson satte 1-0 i powerplay och det var hans första fullträff sedan 19 februari. Han fjärde fullträff för säsongen.
  • Patrik Carlsson gjorde tre mål i match ett. I match två behövde han drygt fem minuter på sig för att hamna i poängprotokollet. Han hade en assist på 1-0-målet.
  • Karl Henriksson gjorde 2-1-målet. Därmed bröt han en 13 matcher lång svit utan poäng. Han hade 18 matcher utan mål innan eftermiddagens fullträff.
  • Elmer Söderblom var företagsam. Han hade sju skott på mål och gjorde Frölundas 4-2-mål.