Ny övertid – och ännu en Frölundaseger

5 april 2022 22:04
#FHCVLH

För tredje matchen i rad krävdes övertid för att skilja på Frölunda och Växjö. Än en gång var det göteborgarna som gick segrande ur striden. Den här gången var det Stefan Elliott som satte det avgörande 4-3-målet på övertid. Frölunda är nu bara en seger från semifinal.

– Vi försöker bara att göra en bra match som lag. Det är ingen perfekt match, men vi får jobbet gjort. Vi vet att vi kan vinna den här typen av matcher, sa Frölundas segerskytt Stefan Elliott.

– Det är tufft såklart. Vi jobbar oss in i det här, men hittar inte sätt att vinna. Vi har förlorat tre matcher och nu måste vi vinna fyra. Det är situationen vi är i, sa Växjös huvudtränare Sam Hallam.

Frölunda Hockey

• Fem av sju matcher mellan Frölunda och Växjö den här säsongen har gått till övertid. Samtliga har Frölunda vunnit.
  • Stefan Elliott satte avgörande 4-3 knappt fem minuter in i den första övertidsperioden.
  • Patrik Carlsson (1+0) trivs i Scandinavium. På två hemmamatcher i den här kvartsfinalserien har han gjort fyra mål.
  • Michael Spacek gjorde sitt första slutspelsmål. Med det förlängde han sin poängsvit till sex matcher.
  • Efter att ha gått poänglös i 23 raka matcher har Nicklas Lasu nätat i två matcher i följd.

Växjö Lakers

• Sköt bara tre skott på mål i första perioden. Totalt vann Frölunda skottstatistiken med 46-22.
  • Emil Larmi gjorde sin första slutspelsmatch och räddade 42 skott.
  • Richard Gynge gjorde samtliga tre Växjömål och det var hans andra hattrick för säsongen.
  • En annan het spelare är Olle Lycksell. Han gjorde två assist och har nu gjort sex poäng på de tre första kvartsfinalerna.
  • Måste vinna fyra raka matcher för att inte åka ur.