Lindqvists dubbel skickade Färjestad till semifinal

11 april 2022 21:22
#FBKSKE

Efter nästan en månads måltorka lossnade målskyttet ordentligt för Färjestads forward Michael Lindqvist. Hans två mål i den första perioden gav värmlänningarna en drömstart i den sjätte kvartsfinalen mot Skellefteå. Målen i kombination med storspel från målvakten Dominik Furch var avgörande i Färjestads avancemang till semifinal!

– Bra, bra, vi vann! Det var häftigt! Jag bryr mig inte om nollan, den var så klart trevlig men segern är den som räknas. Skellefteå tyckte inte om vårt fysiska spel, det var nyckeln till segern. Härlig stämning här också, konstaterade Färjestads Dominik Furch i C More efter slutsignalen.

– Jag ska börja med att gratulera Färjestad till segern. Det är tufft just nu. Jag tycker att jag fick en bra grupp spelare som skulle kunna vinna SM-guld. I serien tycker jag att resultaten i match 1 och 2 där den förloras. Färjestad är det lag som vi har mött den här säsongen som har tävlat hårdast, tyckte Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Färjestad BK

• Michael Lindqvist hade inte gjort mål sedan den 13 mars, men i dag blev det två mål redan i första perioden, som slutade 2-0.
  • Gustav Rydahl (3+3) var FBK:s bäste poänggörare inför matchen med sex poäng på fem matcher. I dag blev det ytterligare ett mål till 3-0.
  • Färjestad har haft det tufft i numerärt underläge i slutspelet med 68,75 procent effektivitet, vilket är näst sämst i slutspelet. I dag var laget däremot hundraprocentigt i spelformen.
  • Målvakten Dominik Furch storspelade, höll nollan och räddade samtliga 32 skott.
  • Segern innebär att Färjestad vinner kvartsfinalserien med 4-2 i matcher och avancerar till semifinal.

Skellefteå AIK

• Skellefteå inledde matchen klart starkast och hade 13-7 i skott efter period 1, men målmässigt så långt var det ändå 2-0 till Färjestad.
  • Av de i slutspelet kvarvarande lagen var Skellefteå starkast i powerplay med 31,25 procent effektivitet inför nedsläpp. I dag blev utdelningen noll av två i spelformen.
  • Skellefteå är bäst i slutspelet på att vinna tekningar i egen zon. Period 1 slutade totalt 12-3 i tekningar till Skellefteå och i matchen vann laget tekningarna med 29-19.
  • Backen Jonathan Pudas spelade klart mest i matchen och landade på en istid på hela 30:40 minuter.
  • I och med förlusten är Skellefteå utslaget ur SHL-slutspelet och får ladda om inför nästa säsong.