IKO

Zaar bakom det mesta när Rögle utjämnade

10 april 2022 17:29
#IKORBK

Rögle kopplade ett spelmässigt grepp under matchens första 15 minuter och tog också ledningen genom Daniel Zaar. Två mål i mittperioden från hemmalaget Oskarshamn vände på matchen. Men gästerna, anförda av Zaar, kom tillbaka och gick till andra paus med 3-2. I slutakten stängde gästerna ner hemmalaget och kunde själva näta dubbelt upp; 5-2 till Rögle

– De äger första 15 minuterna, sedan kommer vi igång sista fem. Den andra perioden är bätrte spelmässigt men vi gör lite för enkla misstag och några dåliga byten. Vi behöver vara lite bättre, konstaterade hemmalagets tränare Martin Filander till C More.

– Vi försökte slappna av och bara gå ut och spela. Vi kommer ut riktigt bra och kanske vill vi ha med oss nån kasse till efter första. Sedan svänger det lite fram och tillbaka. Men i den tredje är vi starka och stänger ner dem, sa matchhjälten Daniel Zaar.

IK Oskarshamn

• Fick bara iväg fyra skott på mål när man jagade i slutperioden.
  • Tomas Zohorna förlängde sin poängsvit till tre matcher. Kvällens assist gör att han nu har gjort ett mål och fyra assist på dessa tre matcher.
  • Jonas Engström gjorde sitt tredje mål på två matcher när han skickade in 1-1.
  • Patrik Karlkvist, poängligafyra i grundserien, har nu gått sex raka matcher utan poäng.
  • Fredrik Olofsson gjorde ett mål. Han sköt även mest i matchen: Åtta skott på mål.

Rögle BK

• Sov för första gången över i Oskarshamn innan en match mot de rödvitblå. Det gav resultat.
  • Daniel Zaar (2+2 idag) gjorde sina första slutspelsmål. Han bröt därmed en sju matcher lång måltorka.
  • Calle Clang gjorde sin första slutspelsmatch i karriären. Han stoppade 23 av 25 skott.
  • Ludvig Larsson noterades för 1+1 ikväll. Målet var hans första i slutspelet. HAn har därmed gjort tre poäng på sex matcher.
  • Adam Tambellini stod för 1+1 och har nu gjort 2+2 på fyra spelade matcher i slutspelet.