Stekhete Emanuelsson övertidshjälte för Luleå

3 maj 2022 22:38
#LHFFBK

Luleå hade både 3-0 och 4-2, men Färjestad gav sig inte och tog matchen till övertid. Väl där var det Einar Emanuelsson som sköt segern till Luleå med sitt andra mål för matchen. Norrbottningarna har nu 2-1 i matcher i den här finalserien.

– Jätteskönt. Det var gåshud i första matchen och snudd på värre nu. Det är svårt att beskriva vad som händer, men det är skönt, sa Luleås övertidshjälte Einar Emanuelsson.

– Grymt starkt av oss att komma tillbaka och ge oss själva chansen att vinna här uppe. Det tar vi med oss. Men det går ut på att vinna, såklart är vi besvikna, sa Färjestads tränare Tomas Mitell till C More.

Luleå Hockey

• Sjätte vinsten på sju hemmamatcher i slutspelet.
  • Pontus Andreasson saknades i hemmalaget. Hans plats i förstakedjan togs av Einar Emanuelsson. Han tackade för förtroendet genom att göra två mål och en assist.
  • Emanuelsson har nu gjort fyra poäng (3+1) på tre finalmatcher. Att jämföra med två poäng (1+1) på 49 grundseriematcher.
  • Isac Brännström, som gjorde 2-0-målet, har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna. På dessa fem matcher har han tre fullträffar.
  • Konstantin Komarek gjorde sitt första slutspelsmål när han utökade till 4-2 i inledningen av den tredje perioden.

Färjestad BK

• Fjärde raka bortaförlusten.
  • Tog timeout efter 4.48, då Luleå hade gjort två mål på kort tid.
  • Linus Johansson reducerade till 1-3 och därmed har Färjestadskaptenen gjort poäng i sex raka matcher.
  • Victor Ejdsell gjorde sitt åttonde slutspelsmål. Med det är han delad etta i skytteligan tillsammans med Pontus Andreasson.
  • Michael Lindqvist tog matchen till övertid med sitt 4-4-mål med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden.