Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

HV71 tillbaka – inleder mot Luleå: "Bara positiva känslor"

17 september 2022 10:00
#LHFHV71

HV71 är tillbaka i SHL efter ett år i HockeyAllsvenskan. Första motståndet för nykomlingen blir Luleå på bortaplan. ”Det ska bli superkul att spela inför publik i SHL igen. Jag har bara positiva känslor”, säger Daniel Glad (tidigare Bertov), som även berättar om namnbytet.


Premiärdagen är äntligen här och för HV71 betyder det en återkomst i högstaligan.

– Det ska bli skitkul, verkligen. Nu har vi spelat några träningsmatcher och mestadels har vi spelat i lite mindre arenor. Nu hade vi HV-dagen nyligen. Då var det rätt mycket folk där och jag fick den där goa pulsen. Det ska bli skitkul att det drar i gång, säger Daniel Glad.

Vad har du saknat mest med att spela i SHL?

– Det är bättre hockey överlag, roligare matcher skulle jag säga. Det är mest det. Det är en mer bevakad liga. Senast jag spelade i SHL med HV71 var det det corona. Det ska bli superkul att spela inför publik i SHL igen. Jag har bara positiva känslor, säger Glad.

"Levt med Bertov i 30 år"

Senast han spelade i SHL var det under namnet Bertov, men under sommaren har han gift sig med Felicia Glad. Paret valde att ta hennes efternamn, mycket för att hedra Felicias pappa som gick bort för sex år sedan.

– Det är en stor del i det och det känns som en fin anledning, säger Daniel Glad.

Har du vant dig vid det nya namnet?

– För mig känns det normalt, men domarna har kommit fram varje match och sagt: ”Vi funderade på vem det där var, men när vi såg hur du boxade insåg vi att det måste vara Bertov”, haha. Det har bara varit kul. Jag vänjer mig mer för varje dag. Det är en övergångsperiod för mig med. Jag har levt med Bertov i 30 år och identifierat mig med det, säger Glad.

HV71 är ingen vanlig nykomling. Jönköpingslaget har till den här säsongen förstärkt med meriterade spelare som Joni Ortio, Eric Martinsson, Mikael Boedker, André Petersson samt Mattias Tedenby.

– Vi spelar ihop oss mer och mer. Vi är några kvar från förra året och har samma tränare, vilket underlättar för oss som är kvar. Det känns som vi har många matchvinnare i laget och en jäkla spets på forwardssidan. Det känns som att det kan bli en rolig säsong, säger Daniel Glad.

Inleder mot Luleå

HV71:s första match den här säsongen är ingen lätt uppgift. De ska åka upp till Coop Norrbotten Arena för att möta Luleå, som förra säsongen var en seger ifrån att vinna SM-guld.

– Det är en utmaning. Det är ändå SM-finalisten. Luleå har i många år varit ett sjukt bra lag. De är strukturerade och väldigt skickliga. Man blir inte SM-finalist av slumpen, säger Daniel Glad.