Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Pudas om tröjhissningen: "Ruggigt välförtjänt"

17 september 2022 10:00
#SKEMIF

Skellefteå tar emot Malmö i kväll – och det blir en premiär med en extra krydda. Skellefteå AIK-ikonen Jimmie Ericssons tröja ska nämligen hissas i taket. ”Självklart kommer vi att offra lite extra för att försöka sätta pricken över i:et på Jimmies kväll”, säger Skellefteåbacken Jonathan Pudas.


Jimmie Ericsson har spelat 15 säsonger i Skellefteå AIK och han har gjort stort avtryck i föreningen. Exempelvis var han lagkapten vid klubbens två senaste guld, 2013 och 2014. Inför kvällens premiärmatch mot Malmö kommer Jimmie Ericssons tröja att hissas till taket och 21:an blir det första numret som Skellefteå AIK pensionerar.

– Ruggigt välförtjänt. Han har betytt mycket för klubben genom åren, säger Skellefteås stjärnback Jonathan Pudas och fortsätter:

– Jimmie har satt tonen för hur man gör allt för att vinna, och hela den biten. Det har påverkat hela i föreningen. Förutom hur bra han var som spelare är det främst det som jag tycker sticker ut med honom.

Lever Ericssons kravbild, eller vad vi ska kalla det, kvar i föreningen?

– Det gör det. Att göra det där lilla extra för att vinna tycker jag lever kvar. Det är inte så länge sedan han slutade. Vi är många som har spelat med honom och vet hur bra han var på att hitta den där extra nivån som krävdes i exempelvis ett slutspel. Han var väldigt imponerande att se på nära håll, säger Pudas.

Vilket är ditt bästa Jimmie Ericsson-minne?

– Det målet han gjorde mot Djurgården i semifinalen 2018. När han avslutade en soloprestation på övertid med en Foppadragning. Själv låg jag på minus tre i den matchen, så han räddade mitt skinn lite där också, haha. Ett grymt snyggt mål. Det är målet som sticker ut när jag själv har spelat med honom, men det finns många andra minnesvärda mål, säger 29-åringen.

Pudas menar att hyllningen av den förre lagkaptenen kommer att ge lite extra tändvätska till Skellefteå.

– Det kommer att vara full laddning. Det blir en sjuk kick off på säsongen. Roligt att det blir en hype direkt och det här kommer nog att vara något många i stan pratar om i framtiden. Jag hoppas vi kan få till en bra hyllning till honom. Självklart kommer vi att offra lite extra för att försöka sätta pricken över i:et på Jimmies kväll. Man vill alltid vinna, men det blir en stor extra morot nu, säger Pudas

"Gäller att sätta tonen direkt"

Skellefteå ställs mot Malmö i premiären. Ett Malmö som under sommaren har förstärkt truppen med bland andra målvakten Adam Werner, backen Thomas Schemitsch och forwarden Kristian Vesalainen. Förra säsongen slutade Malmö tolva i tabellen och missade därmed slutspel.

– En tajt match kommer det att bli, som det alltid i SHL. Malmö är alltid tuffa att möta. De har kvar stora delar av truppen från förra året och är säkert revanschsugna efter förra säsongen. Det gäller att vi sätter tonen direkt, säger Pudas.