Törnqvist klev fram när Linköping bröt förlustsviten

24 september 2022 17:59
#LHCFBK

Vid ställningen 3-1 i den tredje perioden såg det ut som att Linköping skulle ta säsongens första seger. Men Färjestad svarade, båda gångerna signerat Theodor Lennström. Straffar fick till slut avgöra och där drog östgötarna det längsta strået när Henrik Törnqvist sköt in 4-3 och två poäng till Linköping.

I en skottmässigt jämn öppningsakt var det Linköping som till slut bröt dödläget. Det var återigen powerplay som resulterade i mål för östgötarna när Jonas Junland hittade rätt bakom säsongsdebuterande Dennis Hildeby i Färjestadmålet.

I den andra perioden fick Marcus Högberg bekänna färg flera gånger om när Färjestad pressade på rejält. I mitten av perioden fick Linköping en ny chans i powerplay - men istället spelvände Färjestad och Joakim Nygård hittade femte hålet för kvitteringen i numerärt underläge.

Två snabba mål i början av den tredje perioden satte Linköping i förarsätet, men då klev Theodor Lennström fram med två fullträffar och Färjestad hade sedan bud på segermål. Men efter en mållös förlängning var det alltså Henrik Törnqvist som axlade hjälterollen.

Sagt om matchen:

– Det har hänt lite den här veckan. Blev pappa för första gången och vinna på hemmais, det är en skön vecka. Stundtals är vi riktigt bra, vi har lite dippar men vi kämpar för varandra. Starkt av oss att visa karkaktär, sa en nöjd Henrik Törnqvist till C More när han summerade sin vecka.

– Vi spelar ganska bra långa stunder, men vi behöver mer kvalité för att göra mål, sa Färjestadstränaren Tomas Mitell till C More.

• Linköping bröt en tre matcher lång förlustsvit och tog säsongens första seger.
  • Efter två raka vinster fick Färjestad sträcka vapen i bortapremiären.
  • Jonas Junland bröt dödläget med sitt första mål för säsongen. Han stod även för en assist.
  • Joakim Nygård hittade rätt och har gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen.
  • Henrik Törnqvist satte en puck i matchen och gjorde mål på två straffar - den andra blev matchavgörande.
  • Theodor Lennström nätade för första och andra gången den här säsongen.