IKO

Leino matchhjälte när Örebro besegrade Oskarshamn

24 september 2022 17:55
#ÖREIKO

Oskarshamn tog tidigt ledningen i mötet mot Örebro, men då klev Robert Leino in i handlingen. Med två mål såg han still att närkingarna vände på steken och efter det kom gästerna aldrig ikapp. Leinos andra mål blev därmed avgörande när Örebro till slut vann med 4-1.

Det var styrningar som la grunden till samtliga tre fullträffar i en händelserik öppningsakt. Oskarshamn tog ledningen när Patrik Karlkvist hittade rätt bakom Jhonas Enroth, men Örebro skulle sedan vända på steken. Drygt en minut senare kvitterade Robert Leino och innan perioden var över satte han klubban till när hemmalaget vände på steken.

Örebro vann skotten med 19-11 i mittakten och hade fyra powerplay, men perioden slutade mållöst.

I den tredje fortsatte Örebro att skapa chanser och då kom utdelningen: först satte Emil Larsson 3-1 efter drygt två minuters spel och spiken i kistan kom när Christopher Mastomäki satte fyran i tom kasse. Närkingarna vann skotten med 47-27 och matchen med 4-1.

Sagt om matchen:

– En tajt första period med mycket kamp och känslor. En mycket skön seger på en lördag. Vi är väl värda den här matchen, vi visar över 60 minuter att vi är det bättre laget, summerade Örebros Emil Larsson.

– Det är en jämn match, men Örebro är starkare i några avgörande moment. Vi ger bort ett oerhört löst mål och sen spelar Örebro bort det, sa Oskarshamnstränaren Martin Filander till C More efteråt.

• Örebro studsade tillbaka efter förlusten i torsdags - de har två segrar och en förlust.
  • Efter två raka segrar inkasserade Oskarshamn säsongens första nederlag.
  • Robert Leino satte tre mål förra säsongen - den siffran har han redan passerat efter tre matcher.
  • Patrik Karlkvist nätade för andra matchen i följd.
  • Christopher Mastomäki har gjort mål i två raka matcher.
  • Niclas Burström noterades för sin 500:e SHL-match i karriären.