Pudas tvåmålsskytt i Skellefteås seger

24 september 2022 20:20
#SKERBK

Tre raka förluster mot Rögle fick räcka. Ikväll satte Skellefteå stopp för den sviten, mycket tack vare en stark förstaperiod. "Gulsvart" kom ut i ett rasande tempo och gick upp till 2-0. Rögle kämpade sig in i matchen, men när Skellefteå gjorde både 3-1 och 4-2 inom loppet av fem minuter i tredje var det schack matt. Matchen slutade 5-2.

Hemmalaget Skellefteå fick en riktig drömstart på matchen inför 4 573 åskådare i Skellefteå Kraft Arena. Innan sju minuter var spelade var det 2-0 på tavlan. Jonathan Pudas bröt dödläget och efter videogranskning fick Joakim Lindström, Skellefteås poängbäste spelare genom tiderna, ett mål godkänt till 2-0.

I den andra perioden förändrades matchbilden, inte minst efter pigge österrikaren Marco Kaspers skickliga styrning som betydde 2-1. Det innebar att det var helt öppet inför sista tredjedelen.

Var det lite ställningskrig i andra blev det desto öppnare i tredje. Tre backmål på fem minuter, två för Skellefteå och ett för Rögle, satte hemmalaget i läge för att vinna. När Jonathan Pudas skickade in sitt andra för kvällen i tom kasse bröt jublet ut i Skellefteå Kraft Arena.

– Grym förstaperiod där vi spelar riktigt bra. Det är där vi vinner mycket momentum. När vi inte tar tillvara på våra lägen kommer de in i matchen. Men en skön seger, vi hade bestämt oss innan, sa en nöjd tvåmålsskytt i form av Jonathan Pudas.

– Det är en blek insats av oss, ändå är vi med och ger oss chansen att vinna. När vi får 3-2 och lite energi smäller det direkt igen. Vi kan bättre än så här. Vi får ta lärdom och bygga vidare, sa Rögles Anton Bengtsson efter matchen.

• Jonathan Pudas spelade sin 300:e SHL-match och stod för två mål.
  • Tack vare målen gick han upp i ledning i SHL:s poängliga.
  • Skellefteå har nu 18-4 i inbördes SHL-möten med Rögle.
  • Rögle drog på sig sex tvåminutare, men var 100-procentiga i boxplay.