Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Forsberg gör sig redo för sin 395:e raka SHL-match

24 september 2022 10:01
#MIFFHC

Christoffer Forsberg är SHL:s stålman. Senast han missade en match var i början av 2015/16. Eftermiddagens match mot Frölunda är hans 395:e i rad. ”När man tänker på det är det smått otroligt”, säger Forsberg.


Malmö står på fyra poäng efter två matcher. De inledde säsongen med en meriterande seger borta mot Skellefteå och i torsdags blev det en poäng mot HV71.

– Vi borde ha vunnit den. En sur torsk. När vi gör 3-1 i den tredje perioden ska vi stänga matchen, men det får bli läropeng, säger forwarden Christoffer Forsberg, som var en av målskyttarna mot HV71.

28-åringen från Östersund debuterade i SHL med Malmö 2015/16. Den säsongen missade han de två inledande matcherna. Därefter har Forsberg spelat samtliga 364 grundseriematcher. Räknar vi dessutom in slutspelet är Forsberg uppe i 394 matcher i rad.

– När man tänker på det är det smått otroligt. Det beror väl på en mix av bra noggrannhet och tur, det får man vara ärlig att säga, kommenterar han.

"Kommer att kämpa för att hålla sviten vid liv"

Forsberg berättar att han dock har varit nära att missa några matcher under de här sju åren.

– De har varit på vippen någon gång. Jag minns en slutspelsmatch för något år sedan. Då hade jag feber, men lirade ändå. Då spelade jag lite mindre. Det är inget jag skulle rekommendera kanske. Vi hade lite skador och då fick jag bita ihop, även fast det kanske inte är så smart. Jag vet inte om jag hade gjort det i dag, säger Forsberg.

– Annars har jag hållit mig undan sjukdomar, peppar, peppar. Coronan tajmade jag in samtidigt som hela laget var sjukt och vi stängde ner, säger Forsberg.

Skulle det kännas jobbigt om sviten bröts nu?

– Jobbigt vet jag inte. Det är saker man inte kan påverka egentligen. Sedan är det skitkul att det har blivit så, att jag har kunnat spela. Det tråkigaste som finns är att vara på sidan. Det suger att bara missa träningar tycker jag. Samtidigt, sker det så sker det. Jorden går inte under för det, men jag kommer att kämpa för att hålla sviten vid liv, säger han.

Fyra ägg till frukost

Forsberg lyfte fram tur och noggrannhet som två anledningar till sin imponerande svit. En del i hans dagliga vanor är en bra och stabil frukost.

– I dag blev fyra ägg, en banan, en clementin och kvarg. Det är det som gör det, säger Forsberg och skrattar.

Är det alltid samma frukost?

– I stort sett alltid. Ägg kör jag jämnt. Ägg, banan och kvarg brukar jag hålla mig till. I dag lyxade jag till det med clementin. Jag snodde med mig två stycken från arenan i går, säger Forsberg.

Kommer Patrik Sylvegård (Malmös vd) att dra av det på lönen?

– Förmodligen. Matavdrag, haha.

Vad gör du med äggen?

– Äggröra. Det går alltid ner.

Hafsar du ihop den, eller hur mycket tid lägger du på äggröran?

– Jag är väldigt noggrann. Jag kör på låg värme och det tar lite tid. Jag går upp i hyfsad tid så jag slipper stressa till arenan. Jag måste säga att jag ändå lägger lite kärlek på äggröran, säger Forsberg.

I Forsbergs raka 395:e SHL-match står Frölunda för motståndet.

– Jag har inte sett Frölunda något i år, men de är väl som vanligt bra i powerplay. Vi drog på oss fyra, fem utvisningar mot HV71. Oavsett vilka vi hade mött hade det varit viktigt att dra ner på utvisningarna, men mot Frölunda blir det extra viktiga. De har några giftiga spelare där. Annars gäller det bara att fortsätta som vi har gjort. Vi har en riktigt bra känsla i laget och vi tror stenhårt på oss själva, säger Christoffer Forsberg.