FBK

Söderströms storspel knäckte Färjestad

27 september 2022 21:20
#SKEFBK

Skellefteå fick en minirevansch på Färjestad för kvartsfinaluttåget i våras. Mycket tack vare målvakten Linus Söderström, som storspelade och gjorde flera högklassiga räddningar när Skellefteå hade 2-0. I tredje perioden gick västerbottningarna ifrån och segersiffrorna skrevs till 6-0.

Redan efter drygt fyra minuter gav Oscar Möller hemmalaget ledningen. Chanserna fortsatte att dugga tätt, men det dröjde 17:02 in i perioden innan nästa mål kom, och återigen var det hemmalaget som gjorde det.

Färjestad radade upp stora chanser i inledningen av den andra perioden, men Linus Söderström storspelade. Drygt sex minuter in i mellanakten hade Färjestad nio skott på mål. Färjestad hade även en straff, men också den räddade Söderström.

Skellefteå satte 3-0 i slutet av andra perioden och efter det var Färjestad aldrig riktigt nära att ta sig ikapp. I stället gick Skellefteå ifrån till 6-0.

– Utmärkt boxplayspel. Magiskt vad de som spelar där offrar sig. Linus Söderström är utmärkt i målet. Vilka räddningar han gör. Särskilt den han gör på "Lilliz" (Marcus Nilsson), det är årets räddning, sa Skellefteås Max Lindholm till C More.

– Mycket boxplay och powerplay. De utnyttjar sina lägen bättre än oss. Det straffar sig. Vi måste sätta lägena i vårt powerplay, sa Färjestads Marcus Nilsson.

• Första matchen den här säsongen som Färjestad lämnar utan poäng.
  • Femte raka segern för Skellefteå mot Färjestad i grundseriesammanhang.
  • Axel Sandin Pellikka, 17, gjorde sitt första SHL-mål.
  • Joakim Lindström hade två assist och därmed har han stått för 300 framspelningar i SHL för Skellefteå.
  • Rickard Hugg blev tvåmålsskytt för hemmalaget.
  • Max Lindholm gjorde sitt första SHL-mål för Skellefteå. Hans tredje totalt i högstaligan.