Målrikt när Möller sköt segern till Skellefteå

29 september 2022 21:31
#FBKSKE

Efter 0-6-förlusten i tisdags var Färjestad ute efter revansch på Skellefteå, men återigen drog västerbottningarna det längsta strået. När två minuter återstod var ställningen 4-4, men då klev Oscar Möller fram. Först satte han 5-4 i powerplay och fastställde sedan slutresultatet till 6-4 med ett mål i öppen kasse.

Färjestad inledde klart bäst. Det dröjde nio minuter innan Skellefteå fick iväg ett skott på mål. Hemmalaget lyckades dock inte omvandla spelövertaget till mål. I stället var det Skellefteå som öppnade målskyttet med ett powerplay-mål.

De två sista perioderna blev desto målrikare. Skellefteå hade ledningen med 3-1 och 4-3, men Färjestad kvitterade två gånger om.

Till slut var det ändå Skellefteå som tog den andra segern på tre dagar mot Färjestad. Detta efter att Oscar Möller gjort två mål i slutskedet av matchen.

– Vi gör en helt okej match, men surt att vi inte får med oss någon poäng. Vi spelar tillräckligt bra för att göra fler mål tidigare, men så är det ibland, sa Färjestads tvåmålsskytt Marcus Westfält.

– Säkert jätteunderhållande att se. Färjestad är ett riktigt bra lag som ställer om spelet snabbt. De tog tillvara på det några gånger i dag. I övrigt är det skönt att sno med oss en sådan här bortavinst, sa Skellefteås kapten Oscar Möller.

• Skellefteås tredje raka seger.
  • Oscar Möller klev fram som Skellefteås store hjälte. Han gjorde 5-4 i powerplay och 6-4 i öppen kasse.
  • Oskar Nilsson var företagsam offensivt. Han gjorde 1-0 och assisterade till 3-1.
  • Färjestadstrion Oscar Lawner, Marcus Westfält och Victor Ejdsell gjorde sina första mål för säsongen.
  • För Westfält var det första SHL-målet i Färjestadströjan. Han gjorde ytterligare ett mål, 4-4.
  • Skellefteås Max Lindholm gjorde mål för andra matchen i rad.
  • SHL:s poängkung Jonathan Pudas noterades för ytterligare två assist. Han är nu uppe på tio poäng.