IKO

Jubel för Oskarshamn - avgjorde i förlängningen

29 september 2022 21:45
#IKOFHC

En svängning tillställning. En målglad tillställning. Där Oskarshamn hittade en väg tillbaka på slutet och lyckades vinna på övertid med 5-4, när David Quenneville gjorde det matchavgörande målet.

Från start var det gästande göteborgarna som satte tonen. Hade större delar av spelet, men bjöd till med några kvicka omställningar för Oskarshamn. Det var dessutom hemmalaget med ledningsmålet i powerplay genom Blaine Byron innan gästernas Filip Johansson replikerade innan öppningsakten var över.

Vidare i den andra perioden, var det sannerligen högt tempo - där det bjöds på två lag som var framåtlutade. Chanser åt bägge håll, när det var hemmalaget Oskarshamn i en 3-2-ledning till den avslutande perioden av ordinarie tid. En avslutande period, där det var ett Frölunda som lyckades vända och var i förarsätet med 4-3, efter bland annat ett mål av Joel Lundqvist, innan Oskarshamn repiklerade på slutet genom Patrik Karlkvist.

Matchen fick tas vidare till övrtid, där Oskarshamn fick möjlighet att sätta en punkt för matchen i numerärt överläge och se till att smålänningarna tog extrapoängen.

– Skönt att få en vinst, så klart. Vi fick några tuffa mål emot oss. Vi ger inte upp, vi kan ta puckar till målet och hittar vägar att göra mål, förklarade matchhjälten David Quennville till C More efter matchen.

– Det är tungt självklart. Tappar två poäng. Surt. Jag tycker vi driver matchen igenom, de är giftiga i sina omställningar och så där. Känslan är att vi skulle svänga runt det, sammanfattade Joel Lundqvist.

• Rivstart av matchen av Frölunda. 17 (!) skott i första perioden.
  • En fartfylld drabbning med två framåtlutade lag.