LHF

Blixtvändning av Linköping – två mål på 20 sekunder

29 september 2022 21:28
#LHCLHF

Marcus Högberg såg till att Linköping bara låg under med 0-1 efter två perioder. Då hade Luleå 27-13 i skott på mål, men i tredje hittade hemmalaget ny kraft. Linköping vände tack vare två mål inom 20 sekunder. Östgötarna höll undan och tog säsongens första trepoängare.

Efter en mållös första period tog Luleå ledningen tidigt i den andra. Målet kom i gästernas tredje powerplay och det var Erik Gustafsson som noterades för målet.

Efter det tog Luleå över allt mer. Ett tag hade Luleå 10-0 i skott på mål i den andra perioden. Det dröjde över elva minuter in i mellanakten innan Joel Lassinantti behövde agera i Luleåmålet.

Linköping gav dock inte upp och tack vare två mål inom 20 sekunder satte sig hemmalaget i ett målmässigt övertag med 13 minuter kvar av tredje perioden. Ett övertag som Linköping höll matchen ut.

– Skön seger. Väldigt skön seger. Det är alltid tajta matcher mot Luleå. Vi hittar ett sätt att vända matchen. Stark lagseger, sa Linköpings Markus Ljungh.

– Bra kämparinsats. Vi åker mycket skridskor. Tyvärr är vi inte där i systemet och den kreativa biten. Rätt dåliga passningar. Men en helt okej bortamatch i 55 minuter. De har väl fem minuter i tredje perioden, sa Luleås Erik Gustafsson till C More.

• Andra raka segern för Linköping, och den första trepoängaren.
  • Marcus Högberg gjorde en väldigt bra match i LHC-målet. Han räddade 33 skott.
  • Luleås lagkapten Erik Gustafsson stod för säsongens första fullträff när han satte 1-0.
  • Sebastian Strandberg gjorde mål för andra matchen i rad.
  • Markus Ljungh satte säsongens första fullträff. Förra säsongen vann han den interna poänligan med 15 mål och 29 assist.
  • Erik Gustafsson hade mest istid av samtliga spelare, 25:02.