Daniel Marmenlind storspelade när Malmö vann Skånederbyt

29 september 2022 22:01
#RBKMIF

Malmö vann årets första Skånederby efter en suverän insats av den storspelande målvakten Daniel Marmenlind. I en derbymatch som verkligen levde upp till förväntningarna på både isen och på läktaren så var det Malmö som drog det längsta strået med slutresultat 1–2.

Både Rögle och Malmö rivstartade matchen och radade upp målchanser. Det blev Malmö som tog ledningen efter att Carl Söderbergs backhandspassning hittade Fredrik Händemark. Rögles replig kom bara efter två och en halv minut, när Theodor Niederbach fick göra sitt första mål i Rögletröjan.

Den andra perioden var också jämn. Skottstatistiken visade 8–8, men under den första halvan hade Rögle ett högre tryck. Däremot var det Malmös Adam Ollas Mattsson som skulle göra periodens enda mål. En skymd Calle Clang hann inte se skottet som innebar att Malmö gick in i den sista perioden med en ettmålsledning.

Trots att målen uteblev så saknades det inte action i den tredje perioden. Både hemmaklacken och bortaklacken manade på sina lag. Rögles intensiva press möttes av ett lika intensivt försvarsspel av Malmö.

– Att vinna ett derby, det kan inte bli mycket bättre. Vi spelar jättebra matchen igenom. Vi har våra stunder men man får alltid spela försvarsspel i hockey." sade Malmös Daniel Marmenlind till C More efter matchen.

– Det är surt. Vi är lite för ineffektiva och kommer inte in framför kassen." sade Rögles Anton Bengtsson till C More.

I punktform Malmö Redhawks

• Carl Söderberg gjorde den här säsongens första poäng när han assisterade på Fredrik Händemarks mål.
  • Daniel Marmenlinds storform fortsätter. Han stord för en imponderande insats med en räddningsprocent på 96,55%.
  • Malmö har vunnit samtliga bortamatcher den här säsongen.