TIK

Färjestads supersvit mot Timrå intakt

1 oktober 2022 17:49
#TIKFBK

Färjestad kom till lördagens bortamatch mot Timrå med tre raka förluster, medan Timrå hade två raka segrar i NHC Arena. Men den svit som höll var Färjestads segerrad mot just Timrå. Sju raka segrar blev åtta, mycket tack vare tvåmålsskytten Michael Lindqvist. Matchen slutade 2-4.

Det var öppet och chansrikt i inledningen av matchen i NHC Arena. Mest och bäst skapade bortalaget, inte minst Victor Ejdsell som via två vackra framspelningar satte sitt lag i förarsätet. Först till Marcus Nilsson och därefter Michael Lindqvist. Däremellan hann hela Timrås favorit Jonathan Dahlén kvittera matchen efter fint förarbete av Nick Halloran.

I den andra perioden visade Färjestad mästarklass när man gick ifrån till 4-1 via först ett andra mål från Michael Lindqvist och därefter ett powerplaymål från Theodor Lennström. I slutet av perioden fick Jonathan Dahlén chansen på ett straffslag, men den duellen vann Färjestads burväktare Matt Tomkins.

Den tredje perioden blev något av en transportsträcka där bortalaget kontrollerade händelserna, även om Timrå fick in en sen reduceringspuck.

– Vi blandar och ger. Vi blir för långa i fem mot fem-spelet, även om vi flyttar upp det bättre i tredje. I de två första måste vi vara bättre. Vi måste ta fler avslut, sa en besviken Per Svensson efter matchen.

– Jag tycker vi är riktigt bra i 50 minuter. Sista 10 av andra går vi ner oss, men annars gör vi en riktigt bra bortamatch. Vi måste lära oss fortsätta ösa på och spela vår hockey, men vi snackar igenom det och går ut och gör det i tredje, det är starkt, sa Färjestads Theodor Lennström till C More.

• Färjestad tog åttonde raka segern mot Timrå.
  • Matt Tomkins var riktigt bra i målet och räddade 31 av 33 skott.
  • Nicholas Halloran stod på 3+0 inför matchen, men fyllde på det med två assist idag.
  • Theodor Lennström har börjat där han avslutade förra säsongen, och idag gjorde han sitt fjärde mål för säsongen.
  • Efter tre mållösa matcher fick Michael Lindqvist islossning med två mål.
  • Jonathan Dahlén var inblandat i mycket framåt, han gjorde ett mål - och missade ett straffslag.