Första för Rosdahl gav två Röglepoäng

1 oktober 2022 20:49
#RBKLHC

Kim Rosdahl gick mållös från säsongens fyra första matcher, men mot Linköping klev han fram. Rögleforwarden gjorde det avgörande straffmålet när Rögle lyckades ta två poäng.

Rögle var på jakt efter revansch för derbyförlusten i torsdags, och de fick en bra start då Riley Sheen öppnade målskyttet. En spelsugen Broc Little såg dock till att det var lika på ett efter 20 minuter.

I andra perioden tog Rögle över mer och mer, men Linköpings målvakt Jesper Myrenberg var högst delaktig till att hemmalaget "bara" hade 2-1 inför den tredje perioden. Linköping fick in ett 2-2-mål och det tog matchen till övertid och sedermera straffläggning.

Det krävdes nio straffomgångar för att skiljda lagen åt, och det var alltså Rögle som fick med sig extrapoängen.

– Det klart att det är kul. Viktigt att få göra första målet och kunna avgöra matchen, sa Rögles straffhjälte Kim Rosdahl.

– Jag har tränat på egen hand i sex månader. Man vet inte hur det går efter det, men det är skönt att det hårda arbetet gett effekt. Jag försöker spela avslappnat och spela på instinkt, sa Linköpings Broc Little, som säsongsdebuterade mot Rögle.

• Efter två raka förluster är Rögle ett vinnande lag igen.
  • Jesper Myrenberg fick för första gången den här säsongen chansen i Linköpings mål. Han imponerade och räddade 29 skott.
  • I sin andra match för säsongen nätade Oskar Stål-Lyrenäs.
  • Kim Rosdahl satte det avgörande straffen och det var hans första SHL-mål i Rögle.
  • Broc Little säsongsdebuterade. 18 minuter in i matchen gjorde han 1-1 i powerplay.
  • Tony Sund hade mest istid av samtliga spelare, 24:01.