TIK

Stekhete Möller fortsätter att visa vägen för Skellefteå

6 oktober 2022 21:23
#SKETIK

Oscar Möller har inlett säsongen strålande. I 6-2-segern mot Timrå gjorde Skellefteås lagkapten två mål och en assist. Nu är Möller etta i poängligan och med sina sex fullträffar är han tvåa i skytteligan.

Timrå inledde bra mot Skellefteå och Erik Walli-Walterholm såg till att Timrå fick 1-0, men glädjen blev kortvarig för gästerna. Skellefteå kvitterade med mindre än en och en halv minut senare.

I mellanakten var det Skellefteå som hade klart mest av spelet, vilket också syntes på skottstatistiken i den perioden – 19-6. Även om Skellefteå hade ett spelövertag kom Timrå till några bra chanser, men det var ändå hemmalaget som gick in i tredje perioden med en 2-1-ledning.

Skellefteå uökade till 3-1, men sedan tilldömdes Timrå en straff. Den utnyttjade Robin Hanzl, men bara 15 sekunder satte Joakim Lindström 4-2. Efter det orkade Timrå inte resa sig och Skellefteå vann med 6-2.

– Skottstatistiken i andra (19-6) är talande. Vi har bud på mer. Vi är på rätt väg. Vi är lojala och gör jobbet och kryddar det med en hunger och bra spel med puck, sa Skellefteås Arvid Lundberg efter andra perioden.

– Det är inte bra. Jag vet inte riktigt varför. Det känns som att vi är stillastående och de sköljer över oss. Vi står och tittar på. Rautio har räddat oss i den här matchen, sa Timrås Jonathan Dahlén.

• Skellefteå har tagit poäng i fem raka matcher, varav fyra har varit segrar.
  • Oscar Möller fortsätter att göra mål. Han satte sitt femte och sjätte för säsongen, och är med det tvåa i skytteligan.
  • Möller landade på tre poäng, vilket även Rickard Hugg gjorde.
  • David Rautio gjorde sin första SHL-match i Timråtröjan. Han imponerade och räddade 30 skott.
  • Erik Walli-Walterholm gjorde 1-0 och det var hans första mål för säsongen.
  • Även Arvid Lundberg noterades för säsongens första fullträff.