HV71

Effektivt powerplay gav Örebro fjärde raka

6 oktober 2022 21:30
#ÖREHV71

Örebro är starka hemma, vilket man visade även i kvällens möte med HV71. Laget dominerade långa stunder, och var dessutom hypereffektiva i powerplay. Inte mindre än tre mål kom i den spelformen, och Örebro tog fjärde raka hemmasegern via 3-0.

Det märktes från nedsläpp att Örebro har starkt självförtroende när man spelar hemma i Behrn Arena. det var endast stötvis HV71 lyckades etablera offensivt spel, medan Örebro gjorde det desto mer konsekvent. Utdelning fick man också, när man fick chansen i fem mot tre. Mathias Bromé hittade Leo Carlsson som rakade in pucken från nära håll.

Matchbilden höll i sig i den andra perioden, där Örebro fortsatte visa effektivitet i powerplay. Två mål i spel fem mot fyra - varav ett gick i mål via en HV71-spelare och tillskrevs Mathias Bromé - satte Örebro i ett rejält övertag inför den tredje perioden.

I den tredje perioden flyttade HV71 upp spelet en aning, men förmådde aldrig skapa någon nerv i matchen. Till slut handlade det mesta om huvudiva Jonas Arntzen skulle hålla nollan - vilket han gjorde. Örebro tog därmed fjärde raka hemmasegern.

– Vi gör en grym match från start. De två första perioderna skapar vi mest, har bra kontroll på dem när de får pucken. Vi leder och har bra kontroll på matchen, ska de komma närmare behöver de trycka på och då får man själv steppa upp också, sa Jonas Arntzen som höll säsongens första nolla.

– Första perioden är det klasskillnad, de är mycket mer intensiva och vinner sargdueller. Där skapar de ett enormt övertag. I andra drar vi på oss för många utvisningar och där avgörs matchen, analyserade HV71:s tränare Tommy Samuelsson efter slutsignalen.

• HV71 förlorade fjärde raka matchen.
  • Jonas Arntzen höll nollan i sin första start på hemmaplan för säsongen.
  • Mathias Bromé stod - något turligt - för första målen sedan återkomsten till Örebro.
  • Leo Carlsson gjorde sitt andra mål för säsongen - båda har kommit i powerplay.
  • HV71 har hamnat i underläge i samtliga matcher den här säsongen.
  • Örebro gjorde hela tre mål i powerplay, och är nu uppe i 29.63 procents effektivitet.