TIK

Lander och Johansson straffhjältar i Timrås vändning

8 oktober 2022 17:42
#TIKÖRE

Timrå såg ut att gå mot tredje raka förlusten, men i tredje perioden tände de till. De gick från 0-2 till 2-2 på två och en halv minut mot Örebro. Matchen gick till straffar. Där stoppade Jacob Johansson samtliga fem försök från Örebro och Anton Lander satte det avgörande målet.

Efter en rätt avvaktande inledning på matchen fick Örebro en gyllene chans att ta ledningen när de fick spela fem mot tre i 1:47. Timrå stod emot bra, men kort därefter öppnade dock Örebro målskyttet.

Gästerna utökade sin ledning till 2-0 i den andra perioden, och Timrå hade svårt att komma till särskilt klara målchanser. I början av tredje perioden small det dock till, två gånger om dessutom. Timrå gjorde två mål inom loppet av två och en halv minut. Mål som tog matchen till övertid och sedermera straffar. Efter nio straffar som det inte blev mål på klev Timrås kapten Anton Lander fram och sköt extrapoängen till Timrå.

– Jag vet inte vad som hände i tredje. Det var slutsnackat. Det har varit mycket snack senaste dagarna och nu var det dags att börja spela. Vi åker mer skridskor och tar enklare beslut i tredje, sa Timrås straffhjälte Anton Lander.

– De får göra mål från samma yta, och där har vi pratat om att vara starka. Vi brukar kunna vara det. Missnöjda att vi inte kan ta bort de målen, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

• Efter två raka förluster fick Timrå fira en seger igen.
  • Efter fem mållösa matcher nätade Emil Pettersson igen.
  • För tredje matchen i rad nätade Linus Öberg.
  • Timrås målvakt Jacob Johansson räddade 18 skott och stoppade samtliga straffar från Örerbro.
  • Albin Lundin gjorde sin första poäng för säsongen när han reducerade till 1-2.
  • Leo Carlsson (0+1) har gjort poäng i fem raka matcher.