IKO

Mästarna vann målrik match mot Oskarshamn

8 oktober 2022 17:57
#IKOFBK

Matchen mellan Oskarshamn och Färjestad skulle handla om många mål och framförallt mål i numerärt överläge. Färjestad vann till slut matchen med 5-3 och av dessa 8 mål kom 6 i powerplay.

Första perioden skulle bli en period full av powerplay. Båda lagen såg taggade ut och kanske var lite för taggade då de drog på sig utvisningar här och där. Detta resulterade i en målrik förstaperiod där samtliga fyra mål gjordes i numerärt överläge och ställningen på tavlan var 2-2 efter första.

Det fortsatte hagla powerplayspel i andra perioden. Framförallt för Oskarshamn som kunde etablera tryck i första halvan av perioden. Sedan kom Färjestad in i perioden efter ett eget powerplay och kunde till slut stänka dit en 3-3 kvittering i just powerplay.

Tredje perioden innehöll inte lika mycket powerplayspel och efter knappt 10 minuter kunde Per Åslund stänka dit det matchvinnande 4-3 målet på en fin framspelning av Joakim Nygård. Den sistnämnda satte även 5-3 målet i öppen kasse.

– Vi gör 3 i powerplay, men vi släpper till 3 bakåt i penalty kill också. Vi behöver korrigera detta till nästa match, Oskarshamns Jonas Engström efter matchen till C More.

– Mycket utvisningar som gjorde matchbilden annorlunda, men jag tycker ändå vi gör en bra bortamatch. Har lite att jobba på i boxplay, men powerplay funkar bra. Vi har en stark tro på det vi gör. Så sammanfattar Joakim Nygård Färjestads insats.