Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Leksand vann igen - Lindholm avgjorde

13 oktober 2022 21:30
#LIFTIK

Leksand stod för en solid defensiv insats igen. En hållen nolla för Mantas Armalis. Ett matchavgörande mål av Anton Lindholm, som blev matchhjälte för dalkarlarna.


I Dalarna skulle den första perioden visa sig vara tajt, där Leksand så väl som Timrå tillbringade tid i offensiv zon. Där Mantas Armalis och Jacob Johansson, klev fram fint i deras respektive mål.

Scenförändringen, skulle det komma? Så blev inte fallet. Mittperioden, blev den samma - i alla fall om vi jämför med den första. När de bägge lagen noterade att det var mållöst in till den tredje perioden.

I den tredje perioden, som sannerligen var intressant, var det ett Leksand med lite mer kontroll i matchen. Dalalaget skulle dessutom få jubla när Anton Lindholm var först på en retur från Jacob Johansson, och han lyckades kriga in vinstmålet för hemmagänget.

Sagt om matchen

– Det var tajt. Jag tyckte det vara ganska högt tempo rakt igenom. Vi byter av varandra med att ha momentum. Vi känns starkare i slutet av andra perioden och hela tredje. Jag tycker vi är värda segern, sade Leksands Anton Lindholm till C More efter matchen.

– Jag tycker Leksand är bra, absolut. Jag tycker vi skapar tillräckligt med lägen för att skapa ett mål. Jag tycker vi bjuder på lite väl mycket lägen i sista, summerade Timrås tränare Ante Karlsson.

I punktform

  • Mantas Armalis håller sin andra nolla för säsongen.
  • Timrå hade 31 avslut på mål under matchen.
  • Anton Lindholm blev matchhjälte med sitt tredje mål för säsongen.
  • Joey LaLeggia spelade över 21 minuter.
  • Leksand tog en ny seger på hemmaplan.